Kathmandu Animal Treatment Centre
Sammen, lad os skabe en by hvor grusomhed er bortskaffet.

Kort om KAT Centre

Ønsker du at gøre en forskel, er der her et projekt hvor dit bidrag med garanti vil gøre gavn.

Da vi i februar var i Kathmandu (Nepal), kunne vi se en markant ændring i gadebilledet. Sammenlignet med sidste gang vi var i Kathmandu, var antallet af gadehunde væsentligt reduceret og hundene vi så var i en meget bedre stand. Folks adfærd overfor hundene var også ændret. Fra at en gadehund var noget man sparkede, til at man nu kan bruge den som ”hovedpude” når man ligger og nyder solen. 

Hvem kan stå for disse øjne? Hvalpen er hårdt ramt af fejlernæring og svære hudlidelser

Vi tænkte ikke videre over disse dejlige forandringer, før end vi besøgte KAT Centret. Det er nemlig KAT’s fortjeneste, at gadehundene i store dele af Kathmandu, nu har fået et tåleligt liv. Vi har set forskellen, og vi ser vigtigheden af at KAT får mulighed for at gennemføre sine programmer i de øvrige bydele. Det er en stor opgave, men med små midler kan den løses.

KAT er en non-profit, velgørenhedsorganisation som blev grundlagt i 2003 af englænderen Jan Salter. Centret i Kathmandu drives til dagligt af lokale samt udenlandske frivillige. 

Målet med KAT er at nedbringe antallet af gadehunde med 50%, samt forbedre hundenes livsvilkår. For at opnå dette mål har KAT iværksat nogle effektive og humane programmer, som bl.a. omfatter neutralisering, rabies vaccination samt behandling af skader og sygdomme. Herudover gør KAT meget ud af at ”uddanne” befolkningen og påvirke opfattelsen af gadehundene.

Dyrlægerne på KAT steriliserer en gadehund

På de godt 3 år centret har haft sit virke, har man behandlet ca. 4000 gadehunde, hvoraf ca. 3400 har været egnede til at genudsætte.

KAT drives af bidrag og donationer fra især private, men også store organisationer som WSPA yder støtte til projektet. Tibetansk Terrier Verdenskongressen, som afholdes i England til august, har også valgt at støtte KAT.


 

    

  Site Meter