Opskrifter op hjemmebagte godbidder til dine ynglings hunde.

Tips: Bagetiden er vejledende. Ovne er forskellige og størrelsen på gufferne kan også variere. Men sørger man bare for at tænke på, at de altid skal være tørre og sprøde når man tager dem ud af ovnen.. ..så går der ikke helt galt. Er de derimod fugtige holder de sig ikke så godt, og hundene har åbenbart også en forkærlighed for hvad der knaser.

Alle opskrifter er afprøvede utallige gange - og smagstestet med STOR succes af utallige hunde.

Vuf vuf og velbekomme. 

 Sherpa´s havrekiks

Ca. 425 g. havreklid
2 æg
3-4 fed hvidløg
1,5 dl A38 eller hytteost
2 bouillonterninger (evt. høns og grøntsager)
2 dl vand

Bouillonterningerne opløses i det kogte vand.
Det hele blandet og røres godt med en håndmixer.
Bliver dejen for klistret så tilsæt lidt mere klid, eller lad det stå en tid.
Dejen formes til små kugler, som trykkes falde på bagepladen.
Bages ca. 30 min ved 250 grader, til de er lidt sprøde og gyldne.

Bages mindst én gang om ugen - så er de nemlig blevet spist :o)

Tun-guffer

1 dåse tun i olie
1 dl. A38 eller tykmælk
1 æg
1 revet gulerod
Ca. 225 g. rugmel

Det hele blandes godt. Brug evt. en hånd-mixer i starten og en ske til sidst. Bliver blandingen for klistret så tilsæt lidt mere mel.
Dejen formes som små kugler eller sættes som små klatter på en bageplade med bagepapir. 
Bages i ovnen i ca. 25-30 minutter ved 175 grader

Rugbrøds-guffer

En rest rugbrød 
Bouillon – en smag som hunden godt kan li´. 
Vand – kun så meget at ”rytterne” lige dækkes. 

Skær rugbrødsskiverne i ”ryttere” i den ønskede størrelse. 
Bland en stærk bouillon i vandet, og kom rugbrødsstykkerne heri. Lad dem suge bouillonen i kort tid, og tag dem så op med en hulske og læge dem på en bageplade med bagepapir. 
Bages/tørres i ovnen i ca. 30 min. ved 175 grader og derefter 20 min. ved 25 grader. 



Havrekiks af den himmelske slags

Ca. 400 gram havreklid
2 æg
6-8 fed hvidløg - pressede
1,5 dl A38 eller tykmælk
2 bouillonterninger (høns og grøntsager)
2,5 dl. vand

Bouillonterningerne opløses i det varme vand. Det hele røres godt med en hånd-mixer. 
De formes til små kugler, som trykkes flade på bagepladen.
Bages i ovnen i ca. 30 minutter ved 250 grader - til de er gyldne på toppen og helt tørre. 


 

  Site Meter