Lidt om Lukla

Halv andet år efter vi desværre måtte sige farvel til Isito, var det tid til igen, at få hund nummer to i vores hjem. Sherpa bliver jo ikke yngre, så hvis de to skulle nå at få rigtig god glæde af hinanden, så kunne vi jo ikke trække beslutningen alt for meget i langdrag.

Vi syntes, at linjerne bagved Sherpa er interessante, og derfor ville vi gerne have endnu en hund med netop de linjer. Og da muligheden bød sig for at få en hvalp efter Sherpa´s søster Frida, som bor hos vores gode venner Sanne og Bent – Kennel Maitri, var der bare, at håbe på vores held - at der ville komme en lille tæve til os. 

Og vi var heldige…. Dér var en lille Lukla til os i kuldet. 

Vi var så heldige at følge kuldet, og især Lukla, helt tæt på, da Sanne og Bent, havde brug for ”hundesittere” i nogle af deres arbejdsweekender. Vi flyttede ind midt i herlighederne i Nees, nemlig ind i Sannes og Bent´s dejlige hjem og til deres skønne hundeflok. Det var særdeles underholdende, at passe sådan en flok pytlinger, men også en helt speciel mulighed for at følge Lukla i hendes tidlige udvikling. Vi tror, hun ret tidligt vidste, vi skulle være hendes nye familie, og ud over det har været rigtig dejligt for os, så tror vi også det har været lettere for hende, at skulle ”flyve fra reden”. 

Lukla er vores første tæve, og flere har advaret os om, ikke at blive ”snørret” af sådan en lille piges charme. Tiden vil vise hvor ”galt” det går… foreløbig melder vi dog tingene under kontrol.

Lukla er stadig kun en  ung hund, men allerede nu lyser hendes personlighed igennem. Hun er en utrolig kærlig og opmærksom hund, og hun har en rigtig god fornemmelse for hendes familie. Hun er også i besiddelse af et sjældent godt og muntert humør, og det er helt sikkert at Sherpa´s ”pensionist-tilværelse” ikke bliver kedelig. At hendes charme også er uimodståelig, viser sig bl.a. ved, at Sherpa uden klagen lader hende sove i hans elskede seng og tage hans legesager ud af munden på ham. 
Hendes kække og markante aftegning, supplerer hendes charme godt, og man kan ikke andet end at elske hende. Ja – vi har i sandhed fået en prinsesse i huset. 

Lukla har vist sig som en hund der er utrolig glad for træning. Vi træner med positiv forstærkning, og Lukla er meget ivrig og begejstret for at arbejde med de forskellige øvelser og opgaver vi finder på til hende. At teenagealderen så for tiden gør at koncentrationen til tider er lidt fraværende, tager vi ikke så tungt. Vi tror på at den nok skal komme tilbage. 

Lukla og Susan til World Dog Show 2010

Lukla havde hendes første "rigtige" udstillingsdebut til "World Dog Show" i Herning, sommeren 2010. Det var en rigtig god oplevelse, at have Lukla med. Hun fik bedømmelsen "Excellent", og vi er ovenud tilfredse. Hun præsenterede sig godt, og viste, at hun er en hund med et fantastisk temperament og udstråling. Tiden må vise hvad fremtiden bringer på udstillingsfronten, men så længe som Lukla syntes det er sjovt, så har vi planer om at vise hende.


Lukla 18 måneder

Lukla er opkaldt efter en lille, men meget vigtig by i Khumbu-regionen i det østlige Nepal. Det er her de fleste rejsende, der rejser i Everest regionen starter og slutter deres eventyr, da det er eneste sted i denne del af landet hvor man kan flyve til og fra. Og ud over, at vi syntes det er et utroligt kønt navn – så syntes vi også at det passer godt til vores lille hund. Hun er også lille, men absolut vigtig. 

Vi glæder os til mange gode og sjove år sammen med Lukla.

Tilbage

 

 

  Site Meter