Juleaften

Sikke en masse der skete på én gang – det tog ikke ret lang tid, så kunne jeg ikke kende mit eget hus mere. Der hang pludselig alt muligt underligt gran og sløjfer over det hele – og det duftede helt underligt anderledes. Nå, ja duften vænnede jeg mig hurtigt til – det var jo julekagerne, og de var lige noget for mig. Rart det var det – jeg forstod ikke helt hvad det var, men der var masser af tid til råhygge. Jul kaldte de det – og det var vist en ret god ting. Det varede en dejlig masse dage, og så en dag kom der pludseligt et stort grønt træ ind i stuen….altså sikke noget rod. Især fordi jeg ikke engang måtte tisse på det….ja, jeg var da helt sikker på at var derfor det var kommet.

Næææ, træet skulle også have alt muligt hængt på grenene, og så kom folk og sagde at det vel nok var flot. Og så var det jeg tænkte; flot…….?? Jeg troede jo liiiiige det kun var mig der var flot her i familien!!! Skulle jeg måske også se sådan ud engang??? Næ nej, det skulle jeg i hvert fald ikke.

Men så en aften kom familien på besøg. De havde masser af tid til mig - og endnu bedre masser af farvestrålende ting og sager som de puttede ind under træet. Det var såååå spændende, at jeg bare måtte kigge på dem alle sammen – og snuse og bide lidt når de ikke så det altså. De duftede godt af alt muligt…..og så skulle de bare ligge der helt alene. Jeg valgte at holde skarpt øje med dem. 

Familien sad og spiste noget, som ellers også fik mit mundvand til at løbe i vand – men her hos min familie er der altså ingen gevinst ved at sidde og se sulten ud ved siden af bordet. Spild at tid – men lidt underligt. Hvordan kan de da overse hvor sulten og sølle jeg kan se ud??

Men SÅ blev de endeligt færdige med det spisen, og så måtte jeg endeligt se, hvad det var for nogle fine ting under træet. Gaver kaldte de dem…..jo jo, og der var også nogle af dem til mig. Ret mange faktisk, og jeg skulle kun have hjælp til at åbne den allerførste – resten klarede jeg helt selv. Det var sjovt – masser af papir som jeg fik til at fylde hele gulvet – og da jeg var færdig med mit eget, tog jeg bare de andres, de havde vist ikke noget fornuftigt at bruge det til.

Sikke en sjov og hyggelig aften det var – jeg ventede spændt den næste dag, men dér skete ikke noget. Så gik der nogle dage og pyntet forsvandt, træet kom ud i have – og NU måtte jeg endeligt tisse på det.

De siger julen kommer tilbage næste år, men det lyder desværre som om der er længe til.

Tilbage

 

  Site Meter