Mit hjem - Mit slot

Jeg er en lille prins. Det får jeg i hvert fald hele tiden at vide. Når min mormor siger det til mig…så smiler hun, og ligger hovedet på skrå. Det er fordi hun syntes jeg er så fin. Så aer hun håret væk fra mine øjne, og nævner altid ét eller andet med en elastik. Min mor og far kalder mig også for en prins - en hyggeprins. Bare fordi man forstår at gøre sig magelig her i tilværelsen…..men er der noget bedre end at ligge på ryggen i en solstråle?? Om det så er i sofaen, i sengen eller ude på græsset. Nå, ja det er der da sikkert, men det er helt klart én af mine favoritter. For jeg eeeeelsker at putte, ja jeg gør. 

Mit hus er også et lille slot – mit slot. Ta´ endeligt ikke fejl af det. Min mor og far mener vist godt nok noget andet, men prinser…..de kan altså godt få deres vilje – med vanille, engang i mellem. Så jeg syntes lige, jeg ville fortælle jer alle om, hvordan prinser bor i Viborg. 

Jeg har en skøøøøøøn have kan I tro. Der er masser af gode gemmesteder, hyggehuller og ”grave-ting-ned” steder. Ja, for jeg graver jo gerne liiiige mine kiks ned – så er de bare meget bedre kan I tro. Utroligt hvad en halv times tid under jorden kan gøre af underværker. Min mor siger ellers at det er noget værre rod jeg laver. Hmmm…..hun skulle selv snakke om at rode, når hun dækker hullerne til igen. Hun ved vist ikke hvad det tager af tid at lave ordentlige huller nu om dage. 

Lige på den anden side af min hæk går der en vej hvor der sker en masse ting og sager. Der kommer mange gående, og kørende forbi – også hunde. Jeg kan nemlig se det hele fra mine udkigs pladser – én i hver ende af hækken. Smart…så går jeg ikke glip af noget. Min mor og far har også lagt en hel sti af fliser langs hækken. En motorvej kalder de den. Så kan jeg løbe frem og tilbage – uden at få alt det jord på poterne. Ja, jeg er da ligeglad. Men hvis min mor virkelig syntes det tager for lang tid at vaske vores stuegulv……så vil jeg da gerne løbe på den. 

Jo, haven er et rigtig godt hundested kan I tro. Jeg ka´ nemlig godt li´ at være ude – næsten hele tiden altså. Når det regner sådan rigtig meget, så gider jeg ikke så godt. Men så er det så smart at mit hus også har en veranda….og dét vuffer jeg jer. Sådan én skulle alle hunde i hele verden ha´. Det er rigtig smart og hyggeligt. Når min mor og far sidder der ude og drikker the, ja så ligger jeg ved lågen og holde øje med hele vejen imens. Eller sidder på skødet….dér er nemlig også godt udsyn. Smadder hyggeligt kan I tro. Og når det regner og tordner…så kan vi sidde derude sammen helt uden af blive våde og bange. For når man bare er sammen – så er det ikke så slemt med det buldren og bragen. 

Inde i huset er der også mange rigtig go´e steder. Hjørnet bag sofaen er altid godt – her kan jeg også styre lampen lige oven over. Man ligger sig bare oven på kontakten, der ligger på gulvet – og så lige vipper lidt med måsen engang imellem. Så blinker lyset…..Skide skægt. Ellers kan jeg godt anbefale at putte på en trappe….sådan fordelt over to trin. Det kræver lige lidt øvelse, men så er det også ret nemt. Dér sover jeg tit om natten, hvis min egen lille seng bliver for varm. Ja, jeg har skam en rigtig fin seng kan I tro. Jeg kunne ellers ikke li´ den så godt i starten, men da den så blev sat til salg….så kan I tro jeg måtte skynde mig at blive glad for den. Godt med støtte i siderne – så man ikke vælter når man ligger på ryggen. Det er skam ikke fordi, jeg ikke må sove i sengen sammen med min mor og far, men de fylder altså for meget til at jeg kan være der – sådan i hele min vilde udstrækning. For skulle det være rigtig godt…så kunne der kun være én mere ud over mig – og tro mig jeg har prøvet, men det går bare ikke. 

I køkkenet har jeg mine skåle. Der er både én til vand og lækkerier. Desværre kommer der mest hundemad i lækkeriskålen, og det fylder jo så meget at der slet ikke er plads til nogle af de rigtig gode ting. Øv øv….så må jeg jo spise det for at tømme den –og håber så at der skulle snige sig noget mere spændende derned næste gang. Det er også dér min mor og far laver mad. Nogle gange dufter det bare vildt godt…..og jeg sidder der med mit hundemundvand der bare løber og løber….. Desværre har det en utrolig dårlig effekt – i hvert fald på indholdet i min lækkeriskål. Nå ja, det sker da at jeg ender med at blive så sulten, at jeg vist godt alligevel kan spise lidt af hundemaden. Men når de så er færdige med at spise alt deres mad….så sker det, at der kommer lidt ned til mig. Tit er det spagetti…mums. Jeg eeeeeelsker spagetti kan I tro. Ved I godt hvor lækkert det er??? Ellers skulle I måske ta´ og prøve det. 

Ja, så har jeg jo en hulens masse legesager. Men de er skam gode alle sammen, ja. Ok, nogle af dem er bedre end andre, men især de dér som kan fyldes med lækkerier er ret smarte. Dem får jeg tit når min mor og far tager på arbejde om morgenen. Så bruger jeg laaaaang tid på at få pillet gufferne ud derfra – og inden jeg aner det så kommer de hjem igen. Dét er da smart. Jeg er ellers ikke ked af at være alene hjemme. Næ nej, så putter jeg bare…så jeg er frisk når de kommer hjem til mig igen. For så skal der ske ting og sager kan I tro….helt sikkert. 

Hvis I skulle ha´ lyst at kigge forbi i prinsepalæet, så er I helt sikkert velkommen. Måske I bare lige skal ringe til min mor og far inden – men så er der sikkert også kaffe på kanden når I dukker op.

Tilbage

 

  Site Meter