Sidste nyt i Sherpa og venner´s verden

31/12-08

VI ØNSKER JER ALLE ET RIGTIG GODT NYTÅR 

PAS GODT PÅ HINANDEN OG ISÆR DE 4-BENEDE VENNER HER MIDT I ALLE FESTLIGHEDERNE.

24/12-08

RIGTIG GLÆDELIG JUL TIL JER ALLE.

21/12-08 4. søndag i advent

I dag sender vi mange tanker til alle dem som savner deres hund her op til jul. Måske de af praktiske årsager ikke kan være hos den, eller måske så er hunden bare ikke i denne verden mere. 

I dag skete der nemlig det, at vi på gågaden mødte en dame der blev meget meget rørt over at se og møde Sherpa. Hendes gamle tibbe, som lignede Sherpa utroligt meget, var kommet af dage ved en ulykke for flere år siden og lige siden havde damen haft dårlig samvittighed og var meget ked af den måde alting var foregået på. Med tårer i øjnene fortalte hun historien, og hun nævnte at det da måske var den der levede videre i Sherpa - så meget lignede de hinanden. Hun fortalte at hendes jul - ved at møde Sherpa, var blevet reddet, og hun nærmest strålede. Hun kunne næste ikke løsrive sig fra os igen - og ønskede os alle tre en rigtig glædelig jul. 

Det var en rigtig dejlig oplevelse - for vi ved jo lige hvordan hun har det med sådan et savn. Vi savner også vores lille prins - og byder muligheden sig for bare et enkelt lille klap til en hund der ligner ham bare lidt... så vil dagen være reddet.

Glædelig jul til damen på gågaden... og til alle jer andre der savner jeres ven.

12/12-08

Nu er der kun 12 dage til juleaften, og man kan da også kun blive i julehumør af det smukke vejr der er har været i dag. Diset vinterblå himmel og et landskab der er helt dækket af frost. 

Familien Durup´s julehus

Sherpa syntes det er fantastisk, og er gået i gang med hans ynglings sport. Han virker i hvert fald nærmest lykkelig, når han kan rulle rundt på de frosne plæner i en uendelighed....behøver jeg at beskrive hvordan hans frisure ser ud bagefter??? Men når legen stopper - så er det også rart at kunne komme hjem og få en lille lur ved brændeovnen. Tænk en lille hund kan snorke så højt :-)

10/12-08

Her er årets mandelgave idé. Køb en herlig kalender med de skønneste hundehvalpe, og støt samtidig dansk blindesamfund. Der er billeder af 33 førerhundehvalpe. De bliver en dag førerhunde for et menneske med synshandicap. Se og bestil kalenderen her.

07/12-08 2. Søndag i advent.

Credits: "Another Xmas" Kit-Digitalelement Scrap og Marianne Leth www.zatifi.dk

Tusind tak til Susan´s kollega Marianne Leth, som har lavet vores flotte julekort. Sherpa gør sig da godt dér midt i sneen, ikke?? 

Er der nogen af jer der også er til flotte katte, kan I besøge Mariannes hjemmeside www.zatifi.dk, og nyde hendes smukke Main Coon´s.

03/12-08

Så kom julemåneden endelig - og julestemningen er fulgt med. Huset er julepyntet, og her dufter af gran og nyvasket hund. Sne har vi ikke haft så meget af endnu, men vi tror på det nok skal komme.

Nu kommer julenummeret af Tibetaneren snart - men det er ikke det eneste som Hanne Mathiasen har arbejdet med. 

Hendes nye bog "Hundeudstillinger - en herlig hobby" er også godt på vej - den forventes færdig først i 2009, og vi glæder os.  Besøg bogens hjemmeside her.

19/10-08

Fredag d. 10. oktober var Susan´s mor, moster og fætre hos KAT-Centre i Nepal for at overrække vores donationer til dem. De have både donationen som blev indsamlet via auktionen til "Tibbedag i Odense 08" og vores egen donation med, og de blev modtaget med stor glæde og ydmyghed. Du vil inden alt for længe kunne se mere om besøget på KAT-siden.

Fra venstre: Jan Salter - stifter af Kat-centre,Victor Shrestha - Susan´s fætter, Annette Skjærbæk - Susan´s mor og Sareena Rai - kommunikations medarbejder hos KAT

12/10-08

Sikke en flot dag det har været i dag. Efteråret viser sig fra sin smukkeste side - lige som vores dejlige hund til dagens udstillingen i Års. 

Udstilling var den sidste for Sherpa - og han skal nu nyde livet som pensionist. Derfor var det også lidt ærgerligt, at resultatet ikke var så godt som vi kunne have tænkt os. Men vi havde en hyggelig dag sammen med vores gode venner Susanne og Sakya. og dét er bestemt lige så vigtigt for os som vinderrosetter. Sherpa fik en en 2. præmie, men vi kan efterhånden forstå, at hans alder gør at fejl og mangler nærmest bliver ganget med 3 - og så er det jo ikke nemt at være med. Han er derimod helt fejlfri og totalt uden mangler som vores dejlige og helt vidunderlig familiehund - og det er da også den vigtigste titel man kan have som hund. 

Sakya fik i dag "Very Good" og blev 1. vinder i klassen. Tillykke. 

Hjemvendt fra udstillingen var Jesper klar med kameraet til at fange lidt efterårsstemning - og lidt godt til de sulte og tørstige udstillere.

Også et stort tillykke til dagens vindere. Specielt til Søren Therkelsen der fik certifikater til både Emma og Koda - og til Emma med titlen Bedst i Racen. Gad vide om ikke den korte tur hjem til Skørping er kørt med armene op igennem taget!!!!! 

30/09-08

Sherpa er ligesom os andre i familien i fuld gang med at lave nyt køkken - og derfor har der ikke været den store tid til at skrive til hjemmesiden. Der er en del at se til med håndværkere i huset - syntes han at mene. Så som "Hvad skal de mon lave i dag?", "Er der nogen der vil klappe mig??" og "Noget spændende i madpakkerne i dag??"

Håndværker assistenten holder pause

Men alligevel er der også brugt tid i haven til at hygge....... der var jo lige et par skønne dage i haven inden efteråret satte ind.

"Kommer der mon nogen derude på vejen...???"

28/09-08

I dag har "nogen" sovet længe....... under dynen hvor det er bedst.

21/09-08

HURRA HURRA HURRA HURRA HURRA

I dag bliver Sherpa´s børn 5 år. Stort tillykke til dagens små fødselarer - Thilde, Tasam, Milou, Chilli og Emil. Vi håber I bliver fejret rundt omkring i jeres familier, måske med lidt kage og et par sjove pakker.

Her i huset fejre vi også fødselsdag - men ikke med flag og kage. Vi fejre Isito´s fødselsdag i vores hjerter, og med et lille lys tændt for ham i haven. 

I den store stjernevrimmel 
- der står Isito i sin himmel

Mon han tænker det som jeg? 
"Åh, hvor jeg dog savner dig"

11 stjerner som et tegn derude 
en lille hund med hale og snude

Jeg savner den lille krops varme
Jeg savner ham i mine arme

Engang var vi sammen om legen 
Nu går han alene på mælkevejen

Ude blandt guder og stjerneskud 
Står han og ser dejlig ud

Vi savner dig sådan lille skat.....tillykke med din fødselsdag.

19/08-08

I weekenden nød vi at sommeren var tilbage for en kort bemærkning. Vi tog en tur til Hvalpsund og Louns bredning - og dér var der rig mulighed for Sherpa at få styret sin lyst til at få dyppet poterne. Nyd lige en vandhund......

02/08-08

Her i huset holder vi ferie - arbejdsferie. Vi er i gang med at sætte huset i stand, og det inkluderer en del håndværkere, rod og lukkede døre. Håndværkerne er blevet gode "kammier" med Sherpa, og han modtager dem med glæde når de møder om morgenen. Se så er det ikke så ringe at ha´ håndværkere :o) Men rodet og de lukkede døre, er ikke noget han er specielt begejstret for. Især når der er lukket til hans elskede have, breder panikken sig. Men det har så til gengæld resulteret i, at vi har fået en ny vindues dekoration.... noget måtte han gøre for at følge med i slagets gang.

Nyd den..... vores nye vindues dekoration.

19/07-08

I går var en stor dag. Vi modtog nemlig vores maleribestilling fra England, og det var nærmest som at få vores lille prins Isito hjem igen. 

Kunstneren er Susan Harper, og hun er virkelig talentfuld. Tænk at kunne male et maleri, så man ikke er i tvivl om hvem hunden er - hans gode personlighed skinner helt igennem, og hans smukke og rolige øjne er helt perfekte. Vi er i hvert fald ikke i tvivl - dét er vores Isito. 

Skulle du ha lyst at se mere af hendes flotte arbejde, så kig forbi på hendes hjemmeside. Vi kan kun anbefale hende. 

15/07-08

Så nærmer tiden sig, hvor vores skønne små niecer og nevøer flytter hjemmefra deres mor og resten af Maitri-familien i Nees. Sikke tiden dog går, men sikke fantastiske små hunde de er. Det er bestemt heldige familier der får masser af glæde af hver deres lille Tibbe :o) Vi håber at møde jer rundt omkring til forskellige arrangementer... for I har altid et knus til gode hos "tante og onkel" her fra Viborg.

Vi du se herlige hvalpebilleder??? Så besøg deres hjemmeside og nyd synet :o)

25/05-08

Så er der kommet billeder fra "Tibbedag i Odense" i galleriet.

22/05-08

Tillykke tillykke tillykke tillykke tillykke tillykke tillykke tillykke

Her fra skal lyde et stort og hjerteligt tillykke til vores gode venner og familie i Nees. Frida fik nemlig 6 helt vidunderlige hvalpe i går - og rygtet siger de er helt lige så skønne som deres søskende og ikke mindst deres mor :o) Så til lykke til Kennel Maitri med de nye medlemmer af banden - vi glæder os til at komme og hilse på.

Vil du kigge med..... så besøg deres hjemmeside på Kennel Maitri

19/05-08

I lørdags var vi til Tibbedag i Odense, og sikke en skøn dag vi havde. Vi havde igen fået lov at låne Spurvelundskolen, og med det gode vejr var rammerne helt i top.

En flok Tibbe-rollinger har det super sjovt

Dagens deltagende Tibber havde helt bestemt en herlig dag - for det blev leget og lavet spas til den store guldmedalje. De gjorde stor brug af skolens lange gang til at løbe om kap, og der blev skabt mange nye bekendtskaber. 

Hanne fortalte om racens standard

De 2-benede deltagere havde også en hyggelig dag, og der var masser af ting at tage med sig hjem. Sjove tips til udfordringer som man kan give sin hund, en måske bedre forståelse for hvordan vores hunde skal se ud... og hvorfor, råd om pelspleje og måske også en lille amulet til at hænge i hundebassernes halsbånd. Nååå jo... behøver vi at nævne de trætte hunde :o)

Sherpa var assistent, da Susan fortalte om pelspleje.

Også auktionen til fordel for KAT Center blev en stor succes. Der var rigtig mange fine og sjove ting at byde på - og det gjorde folk. Vi indsamlede i alt 4104,75 kr - et resultat vi alle kan være meget stolte af. Vi ved hvor stor gavn pengene vil gøre i Nepal, og vi ved hvor mange taknemmelige tanker der bliver sendt til os fra personalet på KAT.  Så tusind tak til jer alle for bidrag til auktionen, og for jeres aktive deltagelse. 

Dagens alletiders auktionarius Jan 

Tak til Hanne og Jan for deres initiativ, planlægning og lån af skolen - og også tak til alle de herlige deltagende hundefolk. Det var en rigtig god dag - og bestemt værd at køre til Odense efter. Vi ses til Tibbedag næste år :o)

Flere billeder fra Tibbedagen kan ses i galleriet én af de nærmeste dage.

12/05-08

Så er det arbejdsdag igen i morgen, efter vores 14 dage med ferie. Vi kan bestemt ikke klage over det vejr vi har haft - vi føler os derimod yderst heldige. 

Den sidste uge har vi brugt på at lave en ny terrasse i haven, et job som Sherpa også har været flittig til at hjælpe med. Man kan jo altid bruge et par ekstra poter til at grave. Og når Susan har lagt på knæ og lagt marksten  - ja så har Sherpa lagt lige ved siden af og hygget sig. Nej.....arbejdsmoralen har bestemt ikke fejlet noget. Men da det var tid til fotografering af det endelige resultat - så havde han altså ikke tid mere - så ville han hellere jage skovspurve. Men det gælder jo også om at finde de sjove ting i livet :o)

02/05-08

Tak til alle jer søde hundevenner, der har tænkt på os, efter at vi har måtte sige farvel til vores lille prins. Tak for alle jeres hilsner, tanker og søde ord - det har varmet her i det lille hjem. Han var en hund, hvis gode og store personlighed, gjorde indtryk på mange - det kan vi forstå, når vi høre jer fortælle om de tårer I har fældet over ham. Endnu engang tak.

Nu er foråret over os, og vejret er igen yderst velegnet til at opholde sig ude. Sherpa suser haven rundt i fuld galop med resterne af en fodbold i munden, eller forsøger efter bedste evne at få fuglene til at lade være med at drille ham. Og når han trænger til et hvil.... så nyder han livet på ryggen på den nyklippede græsplæne, eller liggende lige ved siden af det sted hvor Isito er begravet.

Vi var en dejligt tur i skoven - og nød de tusindvis af anemoner. Sherpa var bestemt en glad og tilfreds skovturshund. Han fandt en solstråle, lige midt i alle blomsterne.

15/04-08

Vi har desværre måtte sige farvel til vores elskede lille Isito. 
Han er nu et sted hvor intet ondt kan nå ham, og hvor han ikke skal frygte at nogen vil gøre ham fortræd. Fordi vi elskede ham så højt, måtte vi give ham fred.

Vi savner dig helt utroligt lille skat –  vi ses hvor regnbuen ender.

The Rainbow Bridge

Just this side of heaven is a place called Rainbow Bridge. 

When an animal dies that has been especially close to someone here, that pet goes to Rainbow Bridge. 
There are meadows and hills for all of our special friends so they can run and play together. 
There is plenty of food, water and sunshine, and our friends are warm and comfortable. 

All the animals who had been ill and old are restored to health and vigor; those who were hurt or maimed are made whole and strong again, just as we remember them in our dreams of days and times gone by. 
The animals are happy and content, except for one small thing; they each miss someone very special to them, who had to be left behind. 

They all run and play together, but the day comes when one suddenly stops and looks into the distance. His bright eyes are intent; His eager body quivers. Suddenly he begins to run from the group, flying over the green grass, his legs carrying him faster and faster. 

You have been spotted, and when you and your special friend finally meet, you cling together in joyous reunion, never to be parted again. The happy kisses rain upon your face; your hands again caress the beloved head, and you look once more into the trusting eyes of your pet, so long gone from your life but never absent from your heart. 

Then you cross Rainbow Bridge together.... 

13/04-08

I går var vi til klubbens udstilling i Nyborg, og det var en rigtig hyggelig dag. Søren Therkelsen viste Sherpa rigtig flot i ringen, og Sherpa fik "Excellent" samt en meget fin kritik. Kritikken lød bl.a. " Showing himself as a youngster" - og det er ski da ret godt gået at en herre på 7 år :o) 

Vi vil gerne sige et stort tak til Søren for alt hans hjælp, og da bestemt også et stort tillykke med Sofie of Sjo-Who-Sji-Bib, der blev BIR, og som fik tævecertifikatet. 

Også tillykke til Hanne med Patou´s Hilton der blev BIM, og alle de andre vindere på dagen.

Susanne Laurberg og Sakya har været rigtig hyggeligt selskab hele weekenden, og som sædvanligt var Sakya en fornøjelse at vise. Hun så rigtig godt ud, og fik også en fin kritik. Og hvilken fornøjelse det har været været at blive vækket af hendes herlige hundenysser sådan et par morgener i træk.... skønt.

Klubben afholdt generalforsamling efter udstillingen, og efter 4 år i bestyrelsen, havde Jesper valgt at træde tilbage. I den forbindelse vil han gerne takke for den store opbakning han har fået, og ikke mindst alle de mange stemmer der er givet til ham, de gange han har været på valg. Han har mødt mange positive og initiativrige mennesker som brænder for vores race, og det har været nogle gode og spændende år i bestyrelsen. Han sender også mange hilsner til den nye bestyrelse - og en "rigtig god arbejdslyst". 

22/03-08

Sikke en dejlig påskelørdag vi har haft i dag. Hundene hyggede sig fra morgenen af, og tumlede i sengen efter vi var stået op. Det er øjensynligt det bedst tidspunkt på dagen at tumle på - syntes de at mene :o)

Men der var mere sjov i vente.  Ude i haven, blev de helt ellevilde af glæde over alt det sne, der var kommer i løbet af natten. Det var vist det bedste påskeæg de kunne tænke sig. Der blev lavet en del "hundeengle" i sneen, leget fangeleg og Sherpa fik hans lyst styret med at gribe snebolde. Se mange flere billeder i det nye billedgalleri "Sjov i sneen - påskelørdag 2008".

I dag var også dagen, hvor vi havde inviteret til påskegåtur ved Hald sø. Vi havde en rigtig smuk og dejlig tur, og solen skinnede fra en helt blå himmel. Sneen var til stor morskab for de 4-benede deltagere, og ja - vi to-benede syntes også det var ret fornøjeligt :o) Vi tror at alle fik trætte og tilfredse hunde med dem hjem i bilerne.

Fortsat rigtig god påske til jer alle.

21/02-08

Så har Hanne Mathiasen arrangeret og samlet trådene, for endnu en "Tibbedag i Odense". Datoen er d. 17. Maj, og vi tør godt love, det bliver en dag med masser af sjove og spændende ting at give sig til for både 2- og 4-benede. Vores indslag på dagen bliver salg af Tibetanske og Nepalesiske ting til fordel for KAT centre, og der vil også være en god del af den slags, iblandt tingene man kan byde på til  dagens auktionen. 

Er det noget der har interesse kan du se mere på siden "Godbidder". Her kan du læse mere om arrangementet og om KAT Centre. 

19/02-08

I weekenden havde Susan, Sherpa og Susan´s mor taget turen til Fyn for at deltage i udstilling i Odense. Det var en rigtig hyggelig tur, med masser af hundesnak, og så er det jo altid rart at komme ud og møde alle jer gode hundevenner. 

Sherpa fik ikke den placering, som vi havde håbet på, men når vi kan opleve hans glæde ved at være med, hvordan han elsker at blive gjort i stand og vist frem.... så er alt andet jo egentligt ligegyldigt :o) Han er jo også ved at være en ældre herre... og så er hyggeture bestemt også i høj kurs. 

11/02-08

Vi vil gerne, sammen med Susanne og Bent, invitere alle glade tibbefolk, til en påske gåtur ved den smukke Hald sø, ved Viborg. Er det lige noget for dig og din Tibbe - så se mere under "Godbidder".

04/02-08

Hilsen fra KAT Centre i Kathmandu, Nepal.

Susan´s Moster Helle, som er bosat i Nepal, har været på besøg i KAT Centre, for at afleverer juledonationen fra Hanne Mathiasen og fra os selv. Ud over deres store taknemmelighed for vores donation, sender de mange hilsner. De er utroligt glade for klippemaskinen som deltagere på "Tibbedagen i Odense" donerede, og som de fik overbragt sidste forsommer. Den er til meget stor nytte for dem i deres arbejde, og de mener at have steriliseret 80 % af alle gadehunde i det meget store område der ligger inden for byens ringvej. Det er bare rigtig godt. De har store planer og ønsker om at åbne et center i bydelen Patan, men mangler endnu økonomiske midler til at kunne føre det ud i livet. Derfor.... alle donationer vil blive modtaget med kyshånd. 

Billedet viser stedet maskot Mango.... en Tibetansk Terrier. 

Og herunder andre logrende logerende på KAT Centre.

"Jeg ønsker mig nyt hår" - bare rolig den skal nok blive fin igen.

"Jeg har brækket et ben" - og jo den kan sagtens komme rundt selv om det ser voldsomt ud.

21/01-08

HURRA HURRA HURRA HURRA HURRA

I dag fejre vi Sherpa´s 7 år fødselsdag. Stort tillykke til dig, din gamle dreng. Du er helt din egen og helt speciel - sød, kærlig, munter og utrolig charmerende. Hvad skulle vi dog gøre uden dig.....

Også et kæmpe stort tillykke til Sherpa´s skønne søskende i Nees - Victor og Frida. Vi ved at I  - fuldt fortjent, også er blevet fejret på bedste vis i dag. I er nemlig også et par dejlige hunde.

20/01-08

Efter en veloverstået nytårsaften, er vi kommet godt ind i det nye år. 

Opdateringen til Championbogen, som Susan har arbejdet på, er færdigt, og den vil - hvis alting går efter planen, være mulig at få fingrene i, inden alt for længe. 

Derud over er Hanne Mathiasen igen godt i gang med endnu en bog - denne gang er arbejdstitlen "Hundeudstillinger - en herlig hobby". Hun efterlyser i den forbindelse billeder fra hundeudstillinger. Alle tænkelige situationer - seriøse og muntre. Og anekdoter og gode råd..... DU har garanteret en sjov oplevelse, du gerne vil dele med nye og andre udstillere, samt store og små råd, som du kan bidrage med til nye udstillere. Det vil blive modtaget med stor tak! Du kan maile til hende på denne adresse eller besøge hendes hjemmeside Cheerio Tibetanske terriere.

I dag har har Isito været på gåtur, Inderøen rundt, med Farfar. "Dejlig tur" skulle han hilse og sige.... og stillede villigt op til fotografering.  Hjemme igen ventede bruseren til at gøre noget ved hans "cacao-poter" og en børste til at fjerne alle de fine souvenirers han havde samlet. Og nu... nu ligger han og er helt "tibbet" om på siden på hans pude.

25/12-07

Så fik vi fejret julen med maner...... 

Sherpa og Isito hjalp som sædvanligt med at udvælge og bære pakkerne ud fra deres skjul under juletræet, og gaverne der var tiltænkt dem, blev behørigt pakket op, og gavepapiret lavet til det fineste konfetti. 

Isito gik dog rimeligt tidligt træt i år, og valgte at lægge sig til at sove i husets bedste hundehjørne, imens Sherpa valgte det bedste skjulested i huset.... under juletræet!!! "Godt valgt Sherpa" Det så ud til at være en hyggelig lille hule - og så i den helt rette afstand til gaverne.

Rigtig glædelig jul til jer alle.  

16/12-07

3. søndag i advent.

Sikke en smuk dag det har været i dag - sol, dis og frost på træer og buske....det var lige noget der kunne lokke os ud på en tur i morges. 

Hjemme igen, fik Sherpa et bad - og ligger nu og daser foran brændeovnen. Isito fik den store tur i torsdags, så nu er vi de lykkelige ejere af hele to nyvaskede og børstede hunde. De er bare helt klar til julefesten! 

Skulle der være flere derude der kunne tænke sig at sende en julehilsen til Nepals gadehunde - så kan I stadig nå det. Kontakt os for kontonummer - og vi sørger for personlig levering til KAT-Centre i Kathmandu. Husk at selv små beløb vil gøre en forskel. Vi håber på at høre fra dig.

02/12-07

I dag er det 1. søndag i advent, huset er julepyntet og brændeovnen knitrer. Nu er julen på vej :o) 

Vi har været en tur i skoven i dag for at hente mos, og Sherpa og Isito gjorde deres til at hjembringe forskellige dekorationsmaterialer. Grangrene og kviste der sad uhjælpeligt fast i pelsen - meget betænksomt af dem :o) Men de havde bestemt en hyggelig og munter tur.... om man er vel hund!! Sherpa har efterfølgende fået et lækkert skumbad og en tur med føntørreren -  og nu ligger de med hver deres kødben. Ren idyl.

11/11-07

I går var vi på visit i Odense. Både familien Mathiasen, Cheerio´s tibetanske terrier, og familien Bloch Hansen, Kennel Amazin Chiwa, havde nemlig inviteret på hvalpe visit.  Det var en rigtig hyggelig dag, og behøver vi mon at sige, at hvalpene var helt helt vidunderlige?? Nej vel..... De nye familier kan godt glæde sig, for de er alle super skønne små pytlinger.

Hjemme i Viborg igen, skulle hundene jo selvfølgelig "tisse go´nat". Men Sherpa den gæve "hedgehog hunter", finder selvfølge straks et pindsvin på plænen og får igen snuden for langt frem. Av av. Pindsvinet klarede mødet uden problemer - den blev kun 5 pigge lettere. De sad nemlig i snuden af Sherpa!! Ja - man skulle tro, at Sherpa var blevet klogere efter hans sidste møde med en "hedgehog", men det er åbenbart ting han trods mange pigge i snuden, aldrig lære. 

21/10-07

Stort tillykke til Familien Bloch Hansen, med de nyeste medlemmer i "Amazing Chiwa-familien". To små drenge og tre små piger. Nej altså, hvor vi glæder os til at se og opleve dem.  

Amazing Chiwa har også fået sin egen hjemmeside - Du finder den her og på vores linkside.

12/10-07

Nææææ........ hvor heldige kan man være. I går var vi på besøg hos Susanne og Bent i Nees, og ud over deres helt vidunderlige fastboende flok af Tibber, ja så har de jo også to små skønne prinser for tiden. 

Pytlingen Tenzin

Mage til dejlige og flotte små drenge - som i den grad allerede er mestre i at hundenysse. Vi havde en rigtig dejlig dag i det vestjyske. Dejlig mad og forplejning, søde hunde over alt og ikke mindst det allerbedste selskab.

De glade gæster - med den glade familie

09/10-07

I dag har vi været en tur på Mors. Dér er nemlig også gode og flotte steder at gå med sin Tibbe.

 

08/10-07

Efterårsferie..............

I dag har vi været en tur i Nordjylland. Her nød vi en rigtig god og lang gåtur på stranden ved Løkken, og hundene hyggede sig gevaldigt.

Løkken strand

Hundene fik klatret en masse op og ned af skrænterne, spurtet en stor del og undersøgt et væld af bunkers.

Hvem fanger hvem???

Vejret var fantastisk - ja bedre end vejret i vores sommerferie, så vi fik eftermiddagskaffe på toppen af klitterne - med efterfølgende middagslur.

Kaffe i det grønne

På vej hjem, kørte vi til Bulbjerg Klint for at se solnedgangen.

07/10-07

I går var dagen, hvor vi havde inviteret til efterårsgåtur ved den smukke Hald sø ved Viborg. Vejret var ikke mindre end fantastisk, med høj blå himmel, lidt tåge hængende over søen, og de flotte efterårsfarver i skoven var det bare helt perfekt. 

Velkommen

Rigtig mange havde meldt sig til turen, og vi var i alt 16 mand og 17 hundebasser. Dejlig stor flok :o)

Hunde over alt.......

.......og glade deltagere

Torsdagens vilde regnbyger have gjort sit til underholdningen. Der var de største og skønneste mudderhuller rundt på stierne, og det er der flere af de deltagende hundebasser der åbenbart via deres gener, simpelthen ikke kan modstå.  Der blev ivrigt "kørt næse" og rullet i det klæbrige stads - til stor underholdning for især dem der ikke havde hunde med den slags behov. Men hundene morede sig bestemt kosteligt - og det er jo dét det drejer sig om.

Woodstock: "Nu gør jeg det altså mor...!!!!!" Et kort sekund før han dykkede ned i blæveret

Drikke og "mudderskyldnings-pause" ved søen

Efter turen samlede vi et par borde på rastepladsen, og fik dækket op til fælles hygge. Vi havde bagt en kage, Tine havde taget sine gode hjemmebagte boller med, og Irene have æbler med fra haven. Det er nu fint at afslutte en god tur med en god varm kop at varme sig på - og få endnu mere hundesnak.

"Kaffebord"

Tak til alle jer der havde lyst til at deltage. Det er bare rigtig dejligt at arrangerer sådan en tur, når der er så mange søde og hyggelige mennesker der har lyst til at være med. Så får vi bestemt lyst til at gøre det igen :o)

I går aftes havde vi besøg af Susan´s bror og svigerinde - og vores lille nevø og niece. Og som om Sherpa ikke have haft en hård nok tur i skoven, så mente han også, at han skulle holde styr på tvillingerne. Det var store krav til den trætte hyrdehund. De var over det hele, og han havde travlt med at holde samling på dem. Isito derimod var mere imponeret over hvad der røg på gulvet af lasangen.....  fantastisk så gavmilde de er - sådan nogen unger :o) 

Jesper, Tobias - og hyrdehunden Sherpa

21/09-07

HURRA HURRA HURRA HURRA HURRA

Stort tillykke til Isito, Milou, Thilde, Tasam, Emil og Chilli - de kan nemlig fejre deres 4 års fødselsdag i dag. Vi håber I alle får en dejlig dag - med lidt ekstra godt i madskålen, og måske en af de dersens "pakke-op-ting".

En morgentræt fødselar med sin føs´da´s gave - en Kong Wubba

Isito har i hvert fald fået hans lille pakke her til morgen........til stor "udpaknings-fornøjelse" for både fødselaren og hans far!!! 

08/09-07

TILLYKKE TILLYKKE TILLYKKE TILLYKKE TILLYKKE

Stort tillykke Susanne og Bent med deres to små nye prinser i Maitri-familien. Vi glæder os bare helt vildt til at opleve dem. Se mere på deres hjemmeside Kennel Maitri

06/09-07

I søndags var Susan og Sherpa til udstilling i Silkeborg, med godt følgeskab af Susanne Laurberg og Sakya.  Det var som altid i Silkeborg, en hyggelig begivenhed. Og Sherpa syntes at mene, det var helt fint at være af sted med en flok tøser. Sherpa blev nr. 2 i hans klasse og Sakya blev 4. bedste tæve på dagen med CK. Tillykke til dagens vindere. Ikke mindst til Marina og "Nagpo" med det sidste Cert. - og den medfølgende titel som Dansk Champion, og endda også med Herkules som fik det sidste klub Cert. - og derfor nu er også er Klub Champion. 

I tirsdags havde Sakya 2 års fødselsdag. Stort tillykke til hende og hendes søskende. 

26/08-07

Vores planlagte gåtur ved Hald sø lørdag d. 06. oktober er af praktiske grunde flyttet til kl. 13.00. 

Har du lyst til at deltage, så se mere under "Godbidder".

25/08-07

Så er Isito hjemme igen efter en skøøøøøn lille ferie i Nees. Han er virkelig hygget sig på landet og har bestemt tillært sig en stor viden om høns. Vi tror sørme han drømmer om dem om natten. 

Stor tak til Susanne og Bent for at de kunne tænke sig at have den lille fyr på visit - bondegårdsferie er nemlig den allerbedste slags ferie.

22/08-07

Isito er så heldig at være på en mini sommerferie i Nees hos Familien Laurberg/Andersen. Nyd lige de herlige billeder fra deres udflugt til Vesterhavet i dag. Og vi gad godt vide om det er en gammel sæl han har fundet dér i sandet???

21/08-07

I weekenden var vi til "En-Tibbe-er-vel-begavet-dag" i Odense, og det var bare et alletiders arrangement. Elisabeth Andersen som er instruktør og adfærdsbehandler i Fyns Alternative Hundeskole, viste os hvordan vi kunne arbejde med hundene. Vi lærte bl.a. at lægge spor og lave feldtsøgning - og ikke mindste hvordan vi lærte hundene at bruge det. Vildt spændende. Der var masser af gode råd til alle omkring adfærd samt fysisk og psykisk træning af hundene. Og ikke at forglemme....... hygge. 

Tak til Yvonne Bang Andersen for den gode ide, og det gode arrangement. Mere af den slags kunne bestemt være en rigtig god ting. Vi er sikre på, at alle fik noget med hjem fra dagen - ud over de meget trætte og tilfredse hunde. Sherpa og Isito havde i den grad en god dag, og de syntes bestemt at det dersens næsearbejde er noget vi skal gøre mere ved.

Mira og Milou

08/08-07

Dagens store spørgsmål..... Er der mon flere guffer derinde??

07/08-07

Sidste nyt fra Hanne Mathiasen som netop er på vej hjem fra Verdenskongressen i England. Hun fortæller at auktionen til fordel for KAT Centre var en stor succes, og at den indbragte ikke mindre end 2230 GBP. Det er sådan cirka 24.400 kr. - og ikke mindre end helt vidunderligt og fantastisk. Det er bare så dejligt..... vi ved hvilken enorm forskel de penge vil gøre i Kathmandu. 

Tillykke til Kyas-ma med en placering som nr. tre i udstillingen søndag - og til Emil der nu også gør sig som handler i det store udland :o) 

Vi glæder os meget til at høre mere om hele kongressen.

31/07-07

Så er det tid til endnu en ”Tibbetraver” ved Hald sø, Viborg. 

Vi vil nemlig igen, invitere alle glade og muntre tibbefolk og deres hunde med på den dejlige gåtur – ”Inder-øen” rundt.

Vi mødes lørdag d. 06. oktober 2007 kl. 12.30 på parkeringspladsen i skoven på Ravnsbjergvej. (den ligger midt på en bakke, imellem Niels Bugges Kro og Dollerup ishus – vi sætter flag ved vejen)

Herfra vil vi gå en go´ tur, på ca. 1 time, i de smukke omgivelser af skov og sø. Bagefter kan vi hygge os med the/kaffe, kage og endnu mere hundesnak.
Medbring selv the og kaffe – vi bager en kage. Og husk også vand til hundene.

For informationer om tilmelding Se mere her

Vel mødt - Jesper & Susan

16/07-07

Sikke herligt.... Vi har været en tur ved Hald sø her til aften og Sherpa og Susan fik sig en kølig dukkert. Lige hvad de trængte til. Isito derimod gik i "flyverskjul" på armene af Jesper - af skræk for at han skulle blive tilbudt at deltage i festlighederne. Han er mildest talt ikke så begejstret for vand :o) 

04/07-07

Så er det endelig sommerferie. Sikke herligt med en masse tid og ikke en masse planer.....  

Sherpa..... en livsnyder

I går var vi et smut i Århus og besøge Tine Boutrup og se hendes små vidunderlige pytlinger. De var helt vidunderlige og rigtig fine. Hvem der bare kunne tillade sig, at lade sig friste :o) Tak for kigget Tine - og tak for hjemmebagte boller.

 28/06-07

Vi er stolte af at kunne fortælle, at vores indsamlinger via auktion til fordel for KAT Centre er blevet modtaget med kyshånd. Klipperen og et "donations-bevis" blev overrakt til lederen for centret Mr. Khageshwaar Sharma og til dyrlægeassistent  Bharat Timilsina lørdag d. 24 juni, af vores moster Helle, og det var åbenlyst en stor dag for KAT.

Dyrlægeassistent Bharat Timilsina får overrakt klipperen

Lederen af KAT Mr. Khageshwaar Sharma modtager et "donations diplom" af Helle Shrestha, og dyrlægeassistent Bharat Timilsina står med klipperen

Vi har modtaget breve fra stort set alle involverede kontaktpersoner for KAT – stifteren af KAT Jan Salter, den engelske kontaktperson Juliette Cunliffe og lederen af KAT i Kathmandu Mr. Sharma. Alle udtrykker de deres dybe taknemmelighed for vores initiativ og involvering i projektet, og det er meget tydeligt at donationerne er en stor ting for dem. Både klipperen og pengedonationen vil gøre en stor forskel for Nepals gadehunde – faktisk så gør de det allerede. Klipperen blev taget i brug allerede dagen efter, og den var som vi havde tænkt, et meget meget stort ønske for dem. Pengedonationen på 3300,- bliver også rost utroligt højt, og selv om det for nogen måske kan lyde som et lavt beløb - så kan vi fortælle at det virkelig vil kunne gøre en forskel. Alting koster meget mindre i Nepal - det er bare desværre meget mere besværligt.

På egne vegne og ikke mindst på vegne af KAT Centre vil vi endnu engang gerne takke alle jer der har bidraget til indsamlingerne. Tænk at det har været så sjovt, at gøre en forskel for Nepals gadehunde.

Så er der igen opdateret på siden med vores "Nepalting". Vi har bl.a. fundet lidt nye løvefigurer, og sølv "gau´er". Kig forbi derinde. 

Vi har også planlagt en gåtur lørdag d. 6 oktober. Se invitationen på klubbens hjemmeside, eller her på vores under "godbidder" snarrest muligt. 

15/06-07

Hvad gør du hvis du finder en hund i en varm bil?? Se mere her

02/06-07

I dag er der kommet en ny side på "Sherpa og Isito´s verden". Nu kan se hvad vi og vores hundevenner gør for at hjælpe KAT Centre. Du kan også følge med i hvordan donationerne gør gavn. Du finder siden sammen med alle de andre sider om KAT - via siden "Godbidder". Du kan også trykke her.

28/05-07

Sikke en pinse vi har haft. Moster har været hjemme på lynvisit fra Nepal, og klubben har fejret 30 års jubilæum ved et stort og flot arrangement i Vildbjerg. Stor tak til Lotte Pedersen for det flotte arrangement. 

Lørdag var der udstilling. 40 flotte og dejlige Tibber var tilmeldt..... sikke et dejligt syn. Sherpa er tilbage på banen igen, fik CK og blev dagens 2. bedste hanhund. Desværre var der en flot Tysk hanhund der fik sneget sig foran til sidst - men titlen som den bedste danske hanhund er heller ikke så ringe endda. Tusind tak til jer der er kommet med alle de søde og opmuntrende ord og mails om Sherpa´s comeback. Det varmer utroligt meget.

 

Sakya vores lille "låne-prinsesse" fra Nees fik endnu engang en god dag. Hun fik CK og blev placeret som dagens 4. bedste tæve. Det var ret flot i et felt med vel omkring 12 flotte tæver med CK. Tillykke til Susanne og Bent - med deres skønne lille hund. 

Også tillykke til Dorte og Leif med deres prinsesse. Chiwa vom Ba-Ge-Rj blev Bedst I Racen.

Lørdag aften var der jubilæumsmiddag. Det var rigtig hyggeligt og med dejligt mad, og ikke mindst auktionen til fordel for KAT var et god og underholdende indslag. Lene Pedersen var den allerbedste auktionarius vi kunne tænke os, og sammen fik vi fremtryllet 3415,- kr. til det gode formål. Tak til jer der have doneret ting til auktionen - det var ganske overvældende, og tak til alle jer der deltog så aktivt i auktionen. Beløbet lyder for nogen måske ikke af så meget - men tro os, det gør en verden til forskel i Nepal.  Det var dejligt at høre I følte jer som "vindere" når I fik det højeste bud..... sådan skal det være. Vindere bliver også 43 gadehunde i Nepal - det giver os sådan en dejlig følelse i maven.  

Søndag var der generalforsamling, og efterfølgende frokost.

Tak for en dejlig weekend.

20/05-07

I dag har vi været til Store Tibbedag i Odense - og det var en STOR succes. Der var masser af hundehygge og forskellige aktiviteter - og med garanti en masse trætte og "mætte" hunde rundt om i stuerne her til aften. Herligt.

Agility og lydighed var et stort hit

Masser af søde hunde der hyggede sig hele dagen - her er tre der leger "rut´bil"

En stor tak til Familien Mathiasen for et fantastisk arrangement, og ikke mindst for at stable en rask auktion på benene til fordel for KAT Centre. Det var helt vildt. Tusind tak til jer alle, for den store lyst, til at støtte den gode sag. Auktionen indbragte hele 2245,- hvilket er nok til at 25 hunde kan deltage i ABC-programmet og derved få et meget bedre liv. Det giver en rigtig god fornemmelse i maven :o)

Så er der klar til auktionen

Der var stor interesse for at byde på de donerede ting til auktionen

Vi håber på en gentagelse til næste år....en tradition måske :o)

16/05-07

Nu er det jo lige om lidt der er "Tibbedag i Odense" - og vi glæder os rigtig meget, da der nemlig er garanti for en skøn dag. 

Også til "Tibbedagen" bliver der afholdt en lille auktion til fordel for KAT Centre. Vi modtager meget gerne donationer til også den auktion. Alt donationer vil nemlig gøre en forskel dernede - vi har selv oplevet det.

Du kan læse mere om "Tibbedagen i Odense" under godbidder.

15/05-07

Auktion til fordel for Kathmandu Animal Treatment Centre.

I forbindelse med klubbens jubilæumsudstilling vil der i løbet af eftermiddagen blive afholdt en lille auktion, hvor det indkommende beløb ubeskåret vil blive videre sendt til KAT – Centre. Er du interesseret i at donere ting til den gode sag kan du kontakte os. Der er måske også åbent mulighed for at få sendt ting ned til centret. Så hvis du har noget som du tror kunne hjælpe og gavne dem i deres arbejde, kan du også henvende dig. Se mere om auktionen under "Godbidder".

14/05-07

Tak til alle jer hundevenner, for de søde og opmuntrende ord som vi og Sherpa fik ved hans "comeback" her i weekenden. Vi havde en dejlig dag med vores "gamle dreng" der tydeligvis nød at være tilbage på de bonede gulve. 

Tillykke til de nye champions Cheerio Fain Yaphin Lu-Khang og Patou's Gabriel. Og ikke mindst til vores lille "niece" Sakya som endnu engang klarede sig rigtig godt.

05/05-07

Så er der kommet et par nye ting på siden med vores "nepal-ting".

02/05-07

Dejlige nyheder....... Familien i Nepal fortæller, at de i sidste weekend besøgte KAT-Centre, og det er gode nyheder de fortæller derfra. De to hunde der under vores besøg, satte de dybeste poteaftryk i vores hjerter - den lille hvalp med de store smukke øjne, men desværre også store hudproblemer og hunden med den lamme bagkrop, de var begge kommet sig utroligt fint. De var friske og rørige - og meget frække. Den lille hvalp havde fået fin pels igen, og "benpatienten" kunne igen bevæge sig rundt, og være en rigtig hund.

Se...det er da en historie man kun kan blive glad af at høre.

Heldigvis er humøret igen højt på denne lille hund - den kan nemlig bevæge sig igen

22/04-07

Igen er der kommet nye billeder i galleriet. Kig forbi - og se dem under de nye menuer "Familien er det vigtigste", "Flotte farver - og flotte hunde :o)" og "Anemonetur".

15/04-07

Så er der kommet billeder i galleriet, af nogle af hundene vi så, under vores besøg i Nepal i februar måned. Ta´ et kig....det er ene dejlige og skønne hunde.

"Tibbe-lignende" gadehund fra Kathmandu

12/04-07

Isito vuffer et sidste farvel til sin mormor ´O’Lhi von Lu-Khang. Hun er nu et dejligt sted med uendeligt mange solståler. O´Lhi blev næsten 16 år.

09/04-07

Kathmandu Animal Treatment Centre
Sammen, lad os skabe en by hvor grusomhed er bortskaffet.

Ønsker du at gøre en forskel, og savner du et projekt hvor dit bidrag med garanti vil gøre gavn? Så hjælp Kathmandu Animal Treatment Centre med at give Nepals gadehunde et bedre liv. Se mere under "Godbidder".

Denne hvalp er hårdt ramt af fejlernæring og svære hudlidelser, men du kan gøre en forskel 

08/04-07

Sherpa og Isito nyder deres påskeferie..... i fulde drag som I kan se. Men der er jo heller ikke noget der er så godt som at sove i en solstråle.

Vi vil også gerne reklamerer for Hanne Mathiasens arrangement "Store Tibbedag i Odense" d. 20 maj. Vi var med til dagen sidst Hanne arrangerede disse festligheder - og det var bare en rigtig god og hyggelig dag. Se mere under "Godbidder".

Rigtig god påske til jer alle.

12/03-07

Sikke dejligt...... årets første sådan rigtige forårsdag har vist sig. Det er nu noget der kan få humøret op hos hundene her i huset. 

Der ud over har den danske Cruft-delegation (Susannne, Bent og Merethe) tilbage rapporteret at det blev en Tibbe der blev Bedst In Show. Det er da ret godt gået af vores 4-benede ven.  

Der er i dag kommet et nyt link på hjemmesiden. Det er et link til et børnehjem i Kathmandu, Nepal, som ejes og drives af danskeren Lars M. Braaten. Stedet hedder Nepal Bal Gahr.

Lars M. Braasten og pigerne der bor på børnehjemmet

Flere har spurgt til om vi er bekendte med projekter i Nepal, hvor man kan hjælpe bl.a. børn, og især steder som vi kan "stå inde for". Vi havde hørt om stedet da Lars er en god bekendt af Susan´s moster som jo bor i Kathmandu, og under vores ferie besøgte vi så selv stedet. Linket er nu lagt på siden, så interesserede kan kigge forbi. Vi planlægger at fortælle lidt om vores besøg på børnehjemmet - det følger senere her på hjemmesiden.  

04/03-07

I dag har Jesper været fotograf til fotokonkurrencen "Viborg´s sødeste hund" hos Bonnie Dyrecenter - Viborg, der ejes af Susan´s far. Det har været en forrygende dag med masser af søde, sjove og underholdende hunde - i alt 111 hunde kom for at deltage. Sherpa og Isito var jo af gode grunde ikke med i konkurrencen........men deres præmie var af få lov at inhalere alle de spændende dufte som vi havde med hjem til dem. Det var heller ikke så ringe endda....!!!!

Fortsat god søndag.

25/02-07

Så er vi kommet hjem til det kolde Danmark igen, efter 3 uger i Nepal. 

Vi har haft en utrolig spændende tur, med masser af oplevelser og gode ting med hjem i bagagen. Vi har blandt andet flere forskellige slags vedhæng med, som kunne være rigtig fine i en Tibbes halsbånd, og en stor oplevelse med at besøge Kathmandu Animal Treatment Centre som Verdens kongressen også samler ind til i år. Meget mere om alt det snarest muligt.......

Ung Tibetansk terrier tæve - "Jimie" på armene af en Tibetansk pige. Boudhanath 18.Feb.´07

Herhjemme har vores gode veninde Susanne Laurberg gjort det mest fantastiske for os, imens vi har været af sted. Hun har været flyttet ind her på Gl. Skivevej og passet vores guldklumper - Sherpa & Isito. Kun afløst af Jespers forældre når det har været arbejdsweekend. Det har været utroligt dejligt og en stor lettelse, at vi bare har været helt sikre på at de har været i de bedste hænder. Uden alt den hjælp kunne vi jo slet ikke rejse af sted i så lang tid. Så herfra skal lyde en STOR tak til dig Sanne. Du er bare den bedste hundesitter :o) 

22/01-07

"Jubiiiiiiiii.......der er kommet sne" 

Nogen her i huset mener ganske bestemt at det er en forsinket fødselsdagsgave!!!

21/01-07

"I dag er det Sherpa´s fødselsdag - Hurra hurra hurra"

Tillykke gamle dreng - tænkt at det allerede er 6 år siden du kom til verden - og ændrede den så meget. Du er så dejlig og helt din egen. I aften skal vi have lagkage og pakke gaver ud - når Jesper kommer hjem fra bestyrelsesmøde på Sjælland.  

Også et stort tillykke til Sherpa´s søskende Victor og Frida i Nees - det er jo også deres fødselsdag i dag :o)

Sherpa 8 uger gammel - tænkt at der allerede er gået 6 år.

Sherpa i dag - på hans 6 års fødselsdag.

 Sidste nyt i Sherpa og Isito´s verden 2002-2006

 

  Site Meter