Sidste nyt i Sherpa og Lukla´s verden

26/12-10

Sådan cirka så det ud juleaften..... :-) Tak til Marianne Leth for det flotte julescrab.

23/12-10

Rigtig glædelige jul til jer alle.


Prinsessen på ærten

20/12-10

Ja - nogen skulle på arbejde... og så var der nogen andre der kunne putte videre heeeeeele dagen :-)

07/12-10

Sneen bliver ved at klæde landet i hvidt - og det er vi nogle der nyder.

Og når man bliver træt efter timers leg i alt det hvide, så er det hyggeligt at finde en god soveplads. Det var godt nok ikke en "tiltænkt" soveplads som Lukla fandt her, men hun har helt ret - der stod altså en hundeseng hér sidste vinter!!!!

01/12-10

Vi ønsker jer alle en rigtig glædelig december......

28/11-10

Så er der nye billeder i gallerierne. Du kan se billeder fra gåturen på Mols i september, og billeder af Lukla 10-12 måneder gammel.

25/11-10

Ja - vinteren er kommet til Viborg, og det er noget som Sherpa og Lukla nyder. Og rygtet siger at der er mere på vej..... vi krydser fingre og poter :-)

Ja - det er ikke til at se at Sherpa snart bliver 10 år, når de suser rundt med sneen flyvende om ørene. Det er fedt at opleve.

23/11-10

Så har vi fået skrevet lidt om vores besøg hos KAT-Center, og samlet alle billederne. Flere har også spurgt til hvordan man rent praktisk gør, når man vil donerer til KAT. Derfor har vi lavet en lille "vejledning".
Du kommer til siden omkring KAT via knappen i menuen. 

14/11-10

Velkommen til vores nye hjemmeside, www.lukla.dk. og velkommen til Dechen-Lukla´s Tibetanske terriere.

Vi håber I har lyst at kigge derind, for vi har glædet os til - langt om længe, at kunne vise jer den.
Her vil du kunne følge med i hvad der sker omkring vores hunde, og især hvad der vedrører kommende hvalpe og opdræt.

Indholdet på www.sherpa.dk vil stadig være det samme. Det vil stadig være her, du kan finde de små sjove og finurlige historier, læse dagbøger, informationer om aktiviteter, mulighed for at skrive i gæstebogen, se flere billeder og ikke mindst - bare se en masse mere om vores hunde og hvad vi oplever med dem.

01/11-10

Så er vi hjemme igen, efter 3 ugers ferie og oplevelser i Nepal. Det var en skøn og spændende tur, som vi selvfølgelig vil fortælle mere om.

Sherpa som har været på ferie hos Jespers forældre, hentede vi i aftes, og han nød vist at få lov at ha´ os for sig selv den første nat. I dag har vi så hentet Lukla hos vores gode venner Sanne & Bent, hvor hun har været de sidste 3 uger. Det har IKKE været et kedeligt ophold, for hverken Lukla eller familien - det fortæller vi også mere om senere.
Lige nu nyder vi bare at være hjemme igen, og igen at have familien omkring os. Hvor slapper man bare godt af, med sine dejlige hunde i nærheden :-)
Tusind tak til Familien Durup og Sanne og Bent i Nees. Hvor er det dejligt at vide at vores hunde har været i SÅ gode hænder imens vi har været på ferie.

Imens vi har været ude i den store verden, er der også sket en anden ting. Vi har fået vores kennelmærke Dechen-Lukla´s godkendt, og det var en rigtig dejlig nyhed at modtage dernede i Himalaya.

23/09-10

Lukla er på et par dages ferie hos hendes kære familie i Nees - og Sherpa forsøger at få mest mulig ud af den pludselig ro der er kommet over huset.

20/09-10

"Hips hips hurraaaaaaaa...... "
Der er kommet svar på Lukla´s HD-fotografering, og det er skønt at kunne fortælle at resultatet er A/A A.
Næste udfordring er så at få armene ned igen - så vi kan gi´ de to hundebasser en velfortjent godbid. 

19/09-10

I dag har vi været med til Tine Boutrup´s gåturs arrangement i Mols bjerge. Vejret var til en forandring tørt og også med lidt sol - så igen har Tine haft fat i sine gode "vejrguds-forbindelser".

Foto: Jørgen Bach Jensen

 

Det er et fantastisk område, og den 5 km lange tur var rigtig flot. Der var på turen flere steder hvor hundene kunne løbe løse, og det var der mange der benyttede sig af. Vi var en dejlig stor flok - omkring 16-19 hunde og 30 mennesker. Det var også herligt med så mange nye ansigter.

Tak til Tine og de andre flittige "kokke" for hjemmebagte boller og kage... og tak for en rigtig hyggelig dag. 

10/09-10

Det er dagen derpå for fødselaren - og hverdagen er tilbage. Hun har nemlig været ved dyrlægen for at blive HD-fotogreferet, og det var måske ikke just hvad hun selv havde valgt at bruge dagen på. Men nu sover hun ud her på sofaen efter en begivenhedsrig dag, og vi kan bare afvente DKK´s vurdering af billederne.

Lukla fik det fineste fødselsdags kort med posten i går - fra hendes familie og venner i Nees. Vi syntes det er en rigtig sød og fin tradition de har dér - Kennel Maitri. Alle hvalpe får nemlig en hilsen på deres fødselsdag. Dét er da fantastisk.

Hun fik også den fineste æsel-bamse af hendes veninde Zigsa - og dén er bare et stort hit. At måle ud fra hvor våd og gennemtygget den var, allerede i går aftes - så er den højt skattet. Og Marianne der var så sød at komme forbi med den og hilse på - hun fik et STORT kys af Lukla, som tak for gaven.  

09/09-10

I dag er Lukla´s dag - hele dagen og med flag og det hele. Det er nemlig hendes 1-års fødselsdag, og det skal selvfølgelig fejres.

Tænk som tiden bare er fløjet af sted - og det allerede er 1 år siden, at Sanne, kl. 01.53 sendte en mail med følgende billede og teksten "Lukla?" Ja - vi var jo ikke det mindste i tvivl, og vi fik ikke sovet meget mere dén nat.

Det sidste år har budt på ene sjove og dejlige oplevelser. Livet er i hvert fald aldrig kedeligt med en prinsesse i huset. Vi har grinet meget, og moret os over hendes finurlige påhit og intelligente tilgang til livets udfordringer. Det er helt sikkert - vi glæder os til mere af den slags :-)

Faktisk så fik hun hendes fødselsdags gave allerede i sidste weekend, da Jesper har lavet et "A" til hendes agilitybane. Det er et stort hit - og virkelig noget der får humøret op. Så mon ikke hun tager en lille runde i anledningen af den "runde dag".

Også stort tillykke til de andre i flokken..... Lukla´s søskende - Eddie, Lhakpa og Marley. Vi håber også de får en hyggelig dag - og måske en lille gave og lidt ekstra godt i godbidsskålen. 

04/09-10

Stort tillykke til Sherpa´s og Lukla´s dejlige niece og storesøster Sakya. Hun kan nemlig fejre sin 5 års fødselsdag i dag.

Tænk at tiden er fløjet så hurtigt afsted - det føles nemlig ikke som lang tid siden, at vi var på hvalpevisit i Nees. Og ej heller som længe siden vi havde hende som weekend-patient, da hun i en meget ung alder var kommet til skade med sit ben. Men vi kan i hvert fald godt forstå at hun har en stor plads i vores hjerter - Hun er nemlig en rigtig dejlig og helt speciel hund :-) 

02/09-10

Vi var flere, der var glade for at solen kiggede frem i dag, og Lukla fandt uden tvivl dagenes bedste sted at tage sig en lille "morfar". Stuens bedste solstråle og snuden i det nye nummer af "Tibetaneren".

26/08-10

I sidste weekend var Susan og Lukla på tøsetur sammen med Marianne og Zigsa. Der var dobbeltudstilling i Karlslunde, og med to bedømmelser på én dag, syntes vi det var den lange tur værd. Det var en rigtig hyggelig dag. Lukla´s bedømmelser kan du finde på hendes side.
Tak til Marianne for at være frisk på den lange tur i bilen, og til Merethe for at give plads til os i hendes telt :-) 

Og så en "trave-turs-invitation" fra vores gode veninde Tine Boutrup...... Ses vi???

23/08-10

Rygtet siger at der i dag er blevet født 3 helt vidunderlige hvalpe hos Dorte og Leif i Kennel Amazing Chiwa. Stort tillykke med dem.

17/08-10

Ferie - og "Vand-agility"

Så blev det vores tur til at holde sommerferie..... selv om vejret nu ikke viser sig specielt sommerligt i disse dage.

Fredag var vi på strøgtur og visit i Odense. Først visit hos gode venner som netop er flyttet til byen, så osede vi lidt rundt i nogle af Odenses hyggelige små gader - og så en hyggelig aften hos Familien Mathiasen. Vi havde jo hørt rygterne om lille herlige Maise, som for få uger siden er flyttet ind. Og jo rygtet talte sandt - hun er en rigtig lille darling.

Lørdag vendte vi snuderne nord på, til nogle skønne dage ved Vesterhavet.
Helt fantastisk som Vesterhavet kan få én til at slappe af. Vinden i håret og de åbne vidder - det er bare skønt. Vi har gået nogle gode og skønne ture ved vandet, over 30 km er det blevet til, og vi har nu også et par lettere dæmpede hunde liggende i sofaen. Det er helt sikkert at de elsker at være ved havet, men det kan man vel ikke sige noget til. Der er masser at snuse til, masser af plads at løbe på, rig mulighed for at soppe... og så tid sammen med familien.

Soppe...... Ja, det der var der sørme også rig mulighed for at gøre til vores agility-træning i dag. Man kunne jo kalde det Vand-agility, for vi har fået omkring 50 mm vand her på Viborg-egnen.
Det vælter bare ned i vilde mængder, og det var ingen undtagelse da Susan og Lukla var på vej ud af døren. Lukla syntes vist det var en temmelig dårlig beslutning at tage afsted, og have Susan vidst hvordan hun ville boykotte træningen, ja så VAR de også blevet hjemme. Efter 10 minutter nægtede hun purre at forcere flere spring, men valgte dog andre og mere passende "styrt-regns-aktiviteter" nemlig tunnelen (hvor der er tørvejr) og den straks mere interessante forhindring "A´et", hvor der øjensynligt var lidt mere udfordring. Og jo - de var totalt gennemblødte begge to, da de var hjemme igen.

Om det var prinsessenøkker eller om der virkelig vár kommet vand i Lukla´s "motor".... ja det ved vi måske lidt mere om i næste uge. Hvor det forhåbentlig er tørvejr.  

08/08-10

I morgen bliver Lukla 11 måneder gammel. Hun bliver vist ikke så meget højere, men til gengæld er der ved at være kommet lidt "krop" på hende.

Pelsen vokser også flittigt - ligesom de gode ideer i hendes hoved.


Hun syntes vist ikke længere, det er nødvendigt at tage reklamerne ned på gulvet for at lave konfetti af dem..... Nej hun lægger sig da bare op på sofabordet og ordner sagerne.
Ja - hvad skal vi lige sige til det! Vi kan jo ikke tillade os at kommenterer det over for hende, når ugerningen ér sket, når vi kommer hjem - og det er da nemmere at rydde op på bordet, end på gulvet *fnis*.

05/08-10

Så er vi tilbage med nyt siden sidst.

Er der mon nogen af jer, der mangler et udflugtsmål, eller måske kommer i nærheden af Hjerl Hede i andet ærinde - så skulle I tage at besøge Stubbergård sø.

Vi havde en helt fantastisk tur derud, sidst i juli måned, og tror bestemt at andre Tibbe-folk også vil nyde turen. Vi anbefaler dog at man ikke bevæger sig i nærheden af kvierne, der går på stykket omkring søen, hvis man har hunde med..... Kvier er meget nysgerrige !!!

 

Ved parkeringspladsen er der fine forhold til den medbragte frokost eller kaffe.

20/07-10

Lukla er højløbsk, og mener vist, at hun i den forbindelse må gøre sig lidt ekstra magelig. I hvert fald så ligger hun hver morgen, enten på eller imellem, vores hovedpuder. Jow jow, vi hygger os skam - og vasker sengetøj oftere end normalt :-)

17/07-10

Så er den gal igen - hunde der omkommer i alt for varme biler!
Der er åbenbart mennesker der ikke ser ud til at lærer, at det varme sommervejr gør en bil til et livsfarligt sted for deres hund. Se her hvad du  kan og må du gøre for at hjælpe en nødlidende hund i en kogende varm bil.

15/07-10

Familien er blevet portrætteret.

Jespers gode kammerat Allan Wieck-Hansen, som også er fotograf, kom forbi med kameraet, og var så sød at tage nogle super gode billeder af os. Det er jo, af gode grunde, ikke så tit Jesper viser sig på billederne.

11/07-10

I dag kom der uventede gæster.
En sumpskildpadde havde forvildet sig ud i trafikken lige ud for vores hus, og de unge mennesker der i øvrigt styrtede på cykel for at redde den, var glade da vi tilbød at tage os kærligt af den. Da ingen i kvarteret syntes at mangle den, afleverede vi den til Susan´s far som er byens dyrehandler. Nu opholder den sig dér blandet artsfæller, indtil en familie højst sandsynligt henvender sig, i deres søgen.

Og nej - Lukla fik ikke lov at beholde den, trods ihærdig plagen!!!!!

02/07-10

Så er der kommet nye billede gallerier under Lukla og Sherpa. 
Under Lukla kan du se billeder fra World Dog Show og Very Special Show. Og under Sherpa, finder du nu billeder fra stort set alle år han har været hos os... og det er jo snart 10 af slagsen. 

Du kan nu også se alle opskrifterne  på vores hjemmelavede godbidder. Du finder linket via siden "godbidder". 

28/06-10

Lukla og hendes "minderoset" fra Verdensudstillingen.

26/06-10

World Dog Show

I dag er Lukla blevet vist til World Dog Show i Herning. Hun fik bedømmelsen "Excellent", og vi er ovenud tilfredse. Hun præsenterede sig godt, og viste os igen, at hun er en hund med et fantastisk temperament og udstråling. 

Det var utroligt dejligt, at Sanne, Lukla´s opdrætter, var med på sidelinjen i dag. Vi ved hun også er stolt af prinsessen, og i dag kunne hun så også se hende "føre sig frem".

Efter udstillingen, stod den på shopping i stor stil. Det var hyggeligt og en god afslutning på en god dag. Lukla tog de to shopping-haller i fin stil, og fik da også charmet sig til utallige klap og godbidder. Hun fik tilmed en forbipasserende til at løbe efter os, for at fortælle os, at hun var en "very nice dog" :-)

Det var en overvældende stort arrangement, men også meget vel arrangeret. Ingen kaos på p-pladsen og ved indgangen, og god plads ved ringen. Godt gået DKK. Der var mange dygtige handlere og utroligt mange smukke hunde. Der var ingen tvivl om at det var de bedste hunde der var mødt op.

Stort tillykke til dagens vindere.  

25/06-10

Så er vi hjemme efter en rigtig god udstillingsdag i Vildbjerg. 

Very Special Show, var Tibetanerklubbens arrangement i forbindelse med Verdensudstillingen, og det var bestemt en speciel god oplevelse. Vi er glade for Lukla´s bedømmelse, og hele arrangementet, som klubben havde stablet på benene, var super godt. Vi havde indtryk af, at alting forløb meget smidigt. Stemningen var hyggelig og afslappet - men også intens pga. spændingen over konkurrencen. Super fin dag, og vi syntes, vi gerne vil sige tak til alle de flittige ildsjæle der har stået for arrangementet.  

Lukla havde hendes debut i de "voksnes rækker" - og hun stillede op som Juniorklassens yngste deltager.   

Hun fik bedømmelsen Exellent, og en god kritik. Hun opførte sig rigtig pænt, og vi er heller ikke i tvivl om at hun syntes det var en ret sjov oplevelse. Det ser ud til at hun, godt kan li´ at vise sig i ringen, så nu må vi se hvad det kan kan udvikle sig til med tiden :-)

Nu tager vi alle en go´ slapper inden udstillingsdagen i morgen - verdensudstillingen! 

I dag var det også debut for Zigsa og Marianne i udstillingsringen. Det gik rigtig fint, og Zigsa blev bedste baby på dagen. Stort tillykke - vi glæder os til at se jer i ringen igen :-)

13/06-10

Kongelig besøg og sport.
I dag fik vi fint besøg fra morgenen af. Vores Dronning, som skulle deltage i festlighederne i anledningen af byens 950 års jubilæum som domkirkeby, ankom nemlig som sædvanligt i en stor helikopter. Og ganske tæt ved vores hus, ligger byens paradeplads, der også er byens helikopterlandingsplads. Sherpa er efterhånden en garvet fyr, hvad angår lave helikopter overflyvninger - men Lukla syntes at mene det var en underlig sport. Dét var sørme da en STOR fugl dén dér.

En anden sport som hun slet ikke syntes er spor underlig, er agility. Og vi har netop tilmeldt hende begynder-agility i sensommeren. Dét skal nok give masser af humør og hyggelige stunder. 

12/06-10

I sidste uge var på vi på besøg hos Sanne og Bent i deres lille oase i Nees. Det var superhyggeligt som sædvanligt, og meget meget afslappende.  

Lukla´s bror Lhakpa og halvbror Tashi, var i den uge også bosiddende i Nees, og de lignede bestemt ikke nogen der havde noget imod at Lukla også kom forbi. Hun var meget populær, blandt de unge herrer. Og kunne man få flokken af hunde til at stå stille så længe - ja så kunne man tælle til ikke mindre end 7 dejlige hunde. 

7 hunde i alt - men hvor mange er der mon her??

Ellers glæder vi os jo til, at se jer alle til "Very Speciel Show" i Vildbjerg d. 25. juni, og "World Dog Show" i Herning d. 26. juni. Vi håber på et par hyggelige og spændende dage - og vi håber at Lukla gør en god figur :-)

21/05-10

Der er nyt indlæg i gæstebogen, og 3 nye gallerier. 
Du kan nu nemlig se billeder fra gåturen ved Moesgård i januar, og fra Kolding i april. Og så er der kommet flere billeder af Lukla i hendes galleri. 

16/05-10

Så har vi fået nyt galleri. Billederne er blevet opdelt, så Sherpa, Lukla og Isito har hver deres side, og de blandede billeder, fx. billeder fra gåture og andre skønne oplevelser, også har sin egen side. Vi håber det er mere overskueligt. 

I dag har også været store vaskedag for Lukla. Ja - man kan jo mene, at vores optimisme er ret stor, hvis vi tror det holder længe med de hvide poter, med tanke på det end dog MEGET våde vejr vi har i disse dage. Men det må holde så længe det er muligt - lige nu er hun i hvert fald utrolig lækker. 

12/05-10

Hvor er foråret?? Kalenderen siger maj, men alligevel var det nødvendigt med skibukser til hundetræning i dag. Det blev en kold og ikke mindst, utrolig våd fornøjelse. Men en fornøjelse dét var det. Vi havde sportræning og indkald, begge dele noget som Lukla syntes er rigtig sjovt. Hun er blevet så dygtig til spor, at hun nu går på færden i stedet for at gå efter lækkerierne. Ja - hun ligefrem ignorere godbidderne, i hendes iver for at følge sporet. Det er nemlig sjovt at bruge sin snude - og sit lille kønne hoved.  

25/04-10

Sikke en dejlig dag det har været i dag. Det har været årets første dag med sommerlige temperaturer, og Familien Storm i Kolding havde inviteret til gåtur i deres baghave..... nærmere bestemt den smukke skov Marielund. 

Vi er sikre på at både 2 og 4 benede, nød hinandens selskab. Det var dejligt befriende at komme ud i naturen, uden at skulle være pakket ind i betydelige lag tøj. Ja foråret var over os - og stemningen var høj.

Anemonerne var sprunget ud - måske i anledning af, at vi kom på besøg :-)

Efter turen i skoven, blev der tryllet et overdådigt kaffebord frem. Helt fantastisk med hjemmebag og gode tanker bag. Og hundesnakken gik ufortrødent videre..... selvfølgelig :-)

Lukla og hendes brormand Eddy - og familier :-) 

Og Lukla og Zigsa, som vi har set dem oftest i dag.... i munter tumlen. 

Tak til Familien Storm for et rigtig godt initiativ og for at vise os endnu et dejligt sted at mødes med vores hunde. Vi glæder os allerede til næste år - sidste søndag i April :-)  

23/04-10

I dag var der til Jespers overraskelse, pyntet op i stuen da han kom fra arbejde. Lukla havde nemlig været i gang med at læse ugeavisen.... og hun havde været grundig!!!! 

Og bare få minutter efter at herlighederne var blevet ryddet op, så var hun i gang igen. 
Desværre var kameraet uden for rækkevidde, men hvis du forestiller dig Lukla stående med alle fire ben plantet på det lille fad oppe på sofabordet, så kan du se scenariet for dig. Hun havde vippet stearinlysene ud på bordet, og væltet vandet fra den lille vase ud i fadet.... og så var der ellers riverdance!!! Og rosen fra vasen.... den stak kækt ud i den ene mundvige. Det var svært ikke at grine :-)

17/04-10

I dag har Lukla fået et tiltrængt bad - havearbejdet gør jo sit til det grumsede look. Og så var det jo med at være hurtig hvis vi ville ha´ billeder af en ren og lækker hund. 

15/04-10

Her i Viborg har vi fridage og godt vejr... så vi har været i haven.

Sherpa nyder igen at være på plads, i hans elskede hjørne ved vejen, og ikke én kommer forbi uden for, uden at være blevet tjekket ud. Lukla er dygtig til at hjælpe med havearbejdet. Vi får både beskåret, gravet og flyttet rundt på en masse skidt og ukrudt....Godt nok er vi ikke altid enige om hvordan det skal foregå - men hyggeligt dét er det. 

Og sikke de hygge sig, de to tibber, med at de nu kan komme ud hvor der er god plads til leg. De tumler rundt og får virkelig brændt en masse krudt af. 

Og til dem der spørger om de godt kan li´ hinanden....... Se bare billedet herunder.

 

Men man bliver træt efter sådan nogle timer med hårdt "arbejde".... og så kan man jo lige tage en lille lur i solen.

08/04-10

Vi håber I alle har haft en go´ påske :-) 
Vi har i hvert fald hygget os, og forsøgt at holde ro på tropperne i det lille hjem. Sherpa er nemlig, efter et besøg hos dyrlægen, ikke længere så meget hanhund som tidligere!!!  Og det kræver jo lige et par dage bagefter, til at komme helt tilbage i "kampform". Men alting er forløbet uden problemer, og han er lige straks i fineste form igen.

I dag har Lukla og Susan været på visit hos Marianne og lille prinsesse Zigsa. 
Zigsa er en fin lille tibbe-pige, som er ud af flokken af de sidst tilkommende medlemmer af Dawa-familien. Skøn og dejlig, og den bedste legekammerat. Herligt med sådan et par tøser der forstår at hygge sig. Mon ikke det var starten på et godt venskab? Vi glæder os også allerede til vi skal baby-sitte.......  

26/03-10

Godt at det nu er weekend..... 

Lukla var nemlig usædvanlig frisk i morges, og da klokken var ca. 05, og hun ligesom forstod at ingen andre end hun var vågen - ja så gik hun i gang med at hitte på!!!! Det resulterede i en 4-benet udgave af "Ulla Therkelsen", da Lukla fik viklet sig godt og grundigt ind i forhænget til klædeskabet. Og da postyret fik os til at løfte hovedet fra puderne - så stod hun pænt pakket ind, som en anden muslimsk kvinde. Meget klædeligt *fnis* 
Erfaringen siger os, at hun sikkert havde været på jagt efter noget spændende på en hylde.... jagten lykkedes dog ikke. (men så fandt hun 5 min. senere noget andet "forbudt" at muntre sig med.)

Og så har vi lige fået ugens reklamer... hvilket er en stor ting, da buddet er gået uden om vores hus i flere uger nu. Efter en snak med forbrugerkontakt, kunne vi så forstå, at buddet ikke turde træde op på vores veranda, for at komme til postkassen, da der var en farlig hund!!!! Og det kunne vi da kun give dem ret i. En stor og farlig rar Tibbe-dreng, der står og venter bag en meget tyk fordør. Hans øre er stadig tip top, og alle der nærmer sig døren, bliver gjort opmærksom på hans tilstedeværelse.  Så den gode gamle Sherpa må enten ha´ gjort voldsomt stort indtryk eller også var det bare en dårlig undskyldning for at dovne den lidt på avisruten..... 

God weekend.

17/03-10

Sikke en dejlig dag. Solen skinner og der er kommet længe ventet svar :-)

For nu kom resultatet af Lukla´s CCL test endelig - og det er bare rigtig godt. Hun er nemlig testet "Clear", og det er rigtig dejligt.
Vi har selvfølgelig valgt at bruge den Amerikanske test, da det jo er den eneste test der er sikker. 

Nu venter vi bare spændt på, at I hundevenner også får jeres resultater...... vi krydser fingre, kan I tro. 

14/03-10

I dag har Lukla stiftet bekendtskab med agility for første gang. Dét var tydeligvis noget der passede prinsessen. Det var en del af dagens hvalpetræning, at de skulle prøve at gå i tunnel og på vippe. Det var sjovt at se, hvordan det kunne få samtlige hundes humør til at stige. Vi havde tænkt, at Susan og Lukla skulle gå til agility i sensommeren, når Lukla er blevet gammel nok til også at må springe. Og nu ved vi at det ikke bliver svært at overtale hende til at tage med.  

13/03-10

"Hej mor... kom du dér???"

I dag kom Bent på besøg med Lukla´s mor Frida. Det var stor gensynsglæde, og Lukla gjorde store anstrengelser for at fortælle, at hun stadig er en lille bitte sød hvalp. Sherpa stod i baggrunden og lignede en der tænkte "dét passer ikke... hun er vild, er hun". Men hyggeligt det var det - sådan med uventet besøg. 

09/03-10

I dag kan Lukla fejre 6 måneders fødselsdag..... 

6 måneder

07/03-10

I dag har Lukla haft sin debut på de bonede gulve... hendes første udstilling. Det var en dejlig dag.


Hun deltog i babyklassen på klubbens udstilling i Hårslev, og det gik rigtig fint. Hun blev dagens Bedste Baby, og fik en meget fin kritik. 

Hun opførte sig rimeligt pænt - med både rullefald og uregerlig hvalpet opførsel i ringen. Men det tager vi nu med stor ro. Hun viste sig fint det meste af tiden, og vi tror hun nok skal lærer at afholde sig fra at lave spillopper når hun er i ringen.

Der var heller ingen tvivl om, at Lukla syntes det var helt fantastisk med alle de søde hunde og mennesker hun har mødt i dag. Hun fik vist mange nye venner - og mange godbidder. 

Vi er meget stolte af hende.

Også Lukla´s halvsøster Fie (Maitri’s Cespa Lhak-pa Sonam) havde debut i dag. Det gik også rigtig fint. Hun fik VG, en fin kritik, og viste sig rigtig godt. Vi syntes det var en fin præsentation af Fie og hendes "mor" Birgitte - vi håber at de får lyst at tage med en anden gang også :-) 

27/02-10

Så skete det.... tøvejret og de, der af kommende, beskidte hunde er tilbage!!! 

Lukla har allerede været under bruseren et par gange, og vi kan forestille os, at det bliver en øvelse, vi skal gentage utallige gange inden sommeren er over os. Utroligt de mængder "cacao", som man kan skylle af poterne af sådan en lille "grave-maskine".

19/02-10

Gåturen i morgen lørdag er aflyst!!  

Vejret arter sig ikke som vi havde håbet, og det vil blive for farligt at færdes i skoven. Det store lag tøsne, og isen i skovebunden, vil gøre det for glat til, at man kan færdes sikkert. 
Men tusind tak for jeres store opbakning.... vi håber at se jer alle til en skøn tur i skoven, en dag hvor vejret er mere venligt stemt.

Go´ weekend.  

15/02-10

Er der nogen derude der vil med på en gåtur i skoven i det flotte vinter vejr??


Ja – efter en fantastisk flot tur i skoven, fik vi lige lyst at inviterer jer alle med også. Og med forbehold for at vejret arter sig, så syntes vi da I skal ta´ og ta´ med.

Vi mødes: Lørdag d. 20. februar kl. 14.30 på parkeringspladsen midt på bakken. Dér hvor vi ”plejer” at holde. Har I ikke været med tidligere – så kan I lige få en nærmere vejledning når I tilmelder jer. 

Ta´ nogle varme drikke med, til at varme jer på bagefter…. Det kan vi nyde, når vi er tilbage ved bilerne. 

Håber I har lyst til at være med på en pludselig indskydelse…… Så gi´ lyd senest fredag aften... Så ved vi hvor mange vi skal tælle inden vi traver afsted. 

Mail@sherpa.dk eller 86 60 19 64 
Det kunne da være hyggeligt lige at ses. 


Mange hundehilsner fra 
Jesper, Susan, Sherpa & Lukla

13/02-10

I dag har vi været i skoven... og hvor er det bare smukt derude. Ja - hundene er også ret fine dér midt i alt det hvide.... Og heldigvis havde vi kameraet med. 

11/02-10

Lukla har vist lært et par sjove tricks af sin onkel Sherpa. I hvert fald har hun lavet en tro kopi af hans hvalpe-nummer med toiletpapir.. spredt over hele 1.salen. 

Lukla - med munden fuld af tyvegods.

Sherpa - Dengang for 9 år siden, da det var ham der var fuld af spillopper. 

10/02-10

Her er dagens gode nyhed.... 
Luna, gadehunden fra Nepal, har nu fået indløst sin billet til Danmark. Hun skal sammen med en anden gadehund fra KAT Centre, med hjem til et liv som kæledyr. Heldige hunde - og heldige hundeejere. 

07/02-10

En ung dansk pige er for tiden frivillig på KAT Centre i Kathmandu, og hun sender denne appel til alle hundeelskere i Danmark. Vi har jo selv oplevet det fantastiske arbejde som KAT gør i Nepal, og kender til følelsen af magtesløshed, når man ser alle de skønne hunde - uden hjem. 
Så skulle du have mulighed for at give en dejlig hund et godt og trygt hjem, så er det måske dig der skal hjælpe denne søde hund til et nyt liv. Og lad dig ikke afskrække af, at den lille hund var blevet efterladt på gaden - de hunde er utroligt nok meget meget tillidsfulde, og glade for mennesker. 

06/02-10

Nyd billedet af Tasam - Sherpa´s søn. Dejlig ser han jo ud, og det er også hvad hans familie i Sorø fortæller. Han er fuld af sjov og kærlighed, og spreder kun godt humør. Det er jo herligt. 

04/02-10

Vores nye hundevenner fra Kolding, Familien Storm, inviterer til gåtur 25. april. 
Og det er jo er en fantastisk mulighed, for at møde en masse søde mennesker og deres skønne hund - og ikke mindst at se lidt af den flotte flotte natur omkring Kolding. Skulle du have lyst at se mere omkring turen, så se mere på
Tibetanerklubbens hjemmeside.

28/01-10

I dag har det været store badedag. Sherpa har været i skumbad, og nu er han så lækker, at han er lige til at putte under dynen som varmepude i aften. 
Ja - det kan godt være at alt det sne gør, at hundene ikke bliver beskidte. Men når man som Sherpa, elsker at rulle vildt rundt i alt det hvide, så bliver man altså noget fedtet alligevel.

Lukla har allerede opdaget, at den dersens bruser er sjov... Og det er da sket et par gange, at hun pludselig har stået imellem Jesper´s fødder, når han tager morgenbad. Temmelig sjovt faktisk - men ikke særligt praktisk klokken halv syv en mandag morgen. 

Og i dag - unders Sherpa´s bad, var ingen undtagelse. Dét ville hun også gerne være med til, omend det var lidt svært at være både to hunde og ét stk. hundevasker i brusekabinen. Sherpa lignede nu godt nok én der ikke forstod hun kom frivilligt, og det endte med at vi (Lukla og Susan) blev enige om, at det var bedst at Lukla blev uden for. Og dér sad hun så - nogenlunde pænt og kiggede på hele vaskeriet.  

22/01-10

Ja - billederne taler vist for sig selv. Det var en rigtig god fødselsdag go´e gamle Sherpa havde i går.
Især elsker han jo at pakke gaver ud..... noget han jo har øvet sig meget i, igennem tiden. Gavepapiret står ham om ørene, og vupti - så har han fundet ud af hvad der gemmer sig bag ved. 

Bamsen var et stort hit... også hos Lukla, der vist allerede nu glæder sig til det bliver hendes fødselsdag. 

21/01-10

I dag er det Sherpa´s dag...... vi skal nemlig fejre hans 9 års fødselsdag. Så mon ikke der vanker en lille gave og noget lækkert?? Jow da - sådan skal det nemlig være, når vi fejre fødselsdag. 
Ja, hvert år på denne dag, tænker vi på hvor hurtigt tiden dog går.... Tænk at vi allerede har nydt dig i 9 år dejlige dreng.

Sherpa kun 9 uger gammel.....

Herfra skal der også lyde et stort tillykke til alle Sherpa´s søskende. Vi tænker dog især på hans ynglings søskende, herlige brormand Victor og søster Frida. Vi er ret sikre på, at de også får en lille fest ud af dagen, derude i Nees. I har et stort kram til gode til vi ses.

20/01-10

Så er endnu en side om Lukla blevet færdig. Du læse "Lidt om Lukla", via "Vore hunde".

18/01-10

Et nyt hjælpeprojekt for Nepals gadehunde er kommet godt i gang. Det hedder HART - Himalayan Animal Rescue Team, og de holder til i Nepals næst største by, Phokara. Vi har endnu ikke selv besøg stedet, men vi kender deres direktør Khageshwaar Sharma, som tidligere var tilknyttet KAT i 6 år. 
Og skulle nogen have lyst til at bidrage til deres arbejde med gadehundene, så tror vi bestemt, at dette også er et godt og seriøst projekt.  

15/01-10

Så er Lukla endelig flyttet sådan rigtigt ind her på hjemmesiden :-) Ja, altså ud over, at hun har fyldt det meste her på "Sidste nyt" igennem en rum tid. Her kan du foreløbig se hendes stamtavle, men der vil også ret hurtigt være lidt at læse om hende selv og hendes familie.

Kathmandu Animal Treatment Centre har også fået sin egen side - med adgang fra menuen. Og vi håber, at nu det bliver nemmere at "finde derind", at der er flere, der kunne ha lyst at kigge forbi. Også her kommer der snart opdateringer.

Og ellers er der vist bare at sige "Go´ weekend" til jer alle.

12/01-10

I søndags var vi med på Tines gåtur i skoven omkring Moesgård museeum, ved Århus. Det var en utrolig hyggelig og dejlig dag. Vejret var fantastisk flot og kunne ikke være arrangeret bedre. Tine har før bestilt den slags skønne vejr til sine gåture - hun må bestemt ha´ gode forbindelser :-) 

Vi var en herlig stor flok af både 2 og 4 benede.... og vi tror bestemt at alle hyggede sig. Det var skønt at se så mange deltagere - og ikke mindst var det sjovt at hilse på Sherpa´s døtre, Milou og Thilde, igen.

Vi havde jo glædet os rigtig meget, til især at møde Eddy - Lukla´s bror, igen.... denne gang med hans nye familie. Det var alle tiders. Og når vi nu desværre ikke kunne ta´ ham med hjem selv, da vi alligevel hentede Lukla, hos Susanne og Bent, så er det jo skønt at se, at han har det rigtig dejligt hos familien Storm :-) 

Ja - Eddy har en stor plads i Jesper´s hjerte..... De tilbragte mange hyggelige timer sammen, dengang vi hvalpesittede for Susanne og Bent. Så en krammer skulle han da ha´.  

Om Lukla og Eddy kunne huske hinanden fra deres hvalpetid, ved vi ikke. Men det er helt sikkert, at de hurtigt fandt ud af at de godt kunne li´ hinanden, og at de er i HELT samme gear. De lignede i hvert fald nogen der bare fortsatte legen, hvor de havde sluttet den kort tid forinden.

De gik til dén, og "vaskede" hinanden på skift. Måske Eddy blev moslet lidt mere end Lukla blev, men Lukla er jo også i skarp træning hjemme fra. Når man som hende, tumler med 12 kg hanhund til daglig.... så bliver man skarp i finterne.  Men Eddy var kvik på benene - så den vilde, og ikke mindst sjove jagt, gik bare derud ad.   

Lukla mødte også hendes første hest. Og Marianne, Susan´s kollega, som også var med på turen, løftede lige op i "hilsehøjde". 
Marianne og hendes familie, venter meget meget spændte på, om der mon snart kommer en lille Tibbe til verden, til dem. Og imens de venter, var det jo rigtig hyggeligt, at de havde lyst at komme med på skovtur. Lukla var i hver fald glad for at vise dem rundt :-)  

09/01-10

Vi har stadig masser af sne her i Viborg. Det er helt fantastisk flot - og hundene elsker det. 

05/01-10

Sne, sne... masser af sne.
Sneen bliver bare dybere og dybere, og vores have er lige som resten af denne del af landet, puttet godt under den store hvide dyne. Flot - dét er det. 


Men problemer opstår, når man som Lukla ikke har så lange ben, og i øvrigt er lettere kræsen med hvor hun kan tisse!! Så nu har vi været i gang med sneskovlen, og gravet en sti rundt i haven til hendes ynglings steder. Stor succes - nu kan de komme rundt, ha´ det super sjovt - og det vigtigste - gør sig "rene". 

Og efter alt det sjove i sneen... er det dejligt at det er tændt op i brændeovnen.

04/01-10

Sherpa er efterhånden tøet så meget op over Lukla´s charme, at hun nu gerne må ligge tæt. Dét er noget hun nyder.

Men derfor nyder han nu alligevel en rolig stund - helt alene.

03/01-10

På søndag har Tine Boutrup inviteret til den skønneste gåtur ved Moesgård, ved Århus. Er det ikke lige noget for dig og din Tibbe?? Det er det mest fantastiske område, og med det flotte flotte vejr vi har, vil det bestemt være en smuk oplevelse. Desuden plejer at hyggen også at være i top - og hundene har en dejlig dag.

Du kan se mere om turen på Tibetanerklubbens hjemmeside

Vi glæder os til vi ses :-)

01/01-10

Rigtig godt nytår. Håber I alle kom godt ind i det nye år.

Sidste nyt i Sherpa og Venners verden 2009

Sidste nyt i Sherpa og Venners verden 2007-2008

Sidste nyt i Sherpa og Isito´s verden 2002-2006

 

  Site Meter

Lukla er på et par dages ferie hos hendes kære familie i Nees - og Sherpa forsøger at få mest mulig ud af den pludselig ro der er kommet over huset.

20/09-10

"Hips hips hurraaaaaaaa...... "
Der er kommet svar på Lukla´s HD-fotografering, og det er skønt at kunne fortælle at resultatet er A/A A.
Næste udfordring er så at få armene ned igen - så vi kan gi´ de to hundebasser en velfortjent godbid. 

19/09-10

I dag har vi været med til Tine Boutrup´s gåturs arrangement i Mols bjerge. Vejret var til en forandring tørt og også med lidt sol - så igen har Tine haft fat i sine gode "vejrguds-forbindelser".

Foto: Jørgen Bach Jensen

 

Det er et fantastisk område, og den 5 km lange tur var rigtig flot. Der var på turen flere steder hvor hundene kunne løbe løse, og det var der mange der benyttede sig af. Vi var en dejlig stor flok - omkring 16-19 hunde og 30 mennesker. Det var også herligt med så mange nye ansigter.

Tak til Tine og de andre flittige "kokke" for hjemmebagte boller og kage... og tak for en rigtig hyggelig dag. 

10/09-10

Det er dagen derpå for fødselaren - og hverdagen er tilbage. Hun har nemlig været ved dyrlægen for at blive HD-fotogreferet, og det var måske ikke just hvad hun selv havde valgt at bruge dagen på. Men nu sover hun ud her på sofaen efter en begivenhedsrig dag, og vi kan bare afvente DKK´s vurdering af billederne.

Lukla fik det fineste fødselsdags kort med posten i går - fra hendes familie og venner i Nees. Vi syntes det er en rigtig sød og fin tradition de har dér - Kennel Maitri. Alle hvalpe får nemlig en hilsen på deres fødselsdag. Dét er da fantastisk.

Hun fik også den fineste æsel-bamse af hendes veninde Zigsa - og dén er bare et stort hit. At måle ud fra hvor våd og gennemtygget den var, allerede i går aftes - så er den højt skattet. Og Marianne der var så sød at komme forbi med den og hilse på - hun fik et STORT kys af Lukla, som tak for gaven.  

09/09-10

I dag er Lukla´s dag - hele dagen og med flag og det hele. Det er nemlig hendes 1-års fødselsdag, og det skal selvfølgelig fejres.

Tænk som tiden bare er fløjet af sted - og det allerede er 1 år siden, at Sanne, kl. 01.53 sendte en mail med følgende billede og teksten "Lukla?" Ja - vi var jo ikke det mindste i tvivl, og vi fik ikke sovet meget mere dén nat.

Det sidste år har budt på ene sjove og dejlige oplevelser. Livet er i hvert fald aldrig kedeligt med en prinsesse i huset. Vi har grinet meget, og moret os over hendes finurlige påhit og intelligente tilgang til livets udfordringer. Det er helt sikkert - vi glæder os til mere af den slags :-)

Faktisk så fik hun hendes fødselsdags gave allerede i sidste weekend, da Jesper har lavet et "A" til hendes agilitybane. Det er et stort hit - og virkelig noget der får humøret op. Så mon ikke hun tager en lille runde i anledningen af den "runde dag".

Også stort tillykke til de andre i flokken..... Lukla´s søskende - Eddie, Lhakpa og Marley. Vi håber også de får en hyggelig dag - og måske en lille gave og lidt ekstra godt i godbidsskålen. 

04/09-10

Stort tillykke til Sherpa´s og Lukla´s dejlige niece og storesøster Sakya. Hun kan nemlig fejre sin 5 års fødselsdag i dag.

Tænk at tiden er fløjet så hurtigt afsted - det føles nemlig ikke som lang tid siden, at vi var på hvalpevisit i Nees. Og ej heller som længe siden vi havde hende som weekend-patient, da hun i en meget ung alder var kommet til skade med sit ben. Men vi kan i hvert fald godt forstå at hun har en stor plads i vores hjerter - Hun er nemlig en rigtig dejlig og helt speciel hund :-) 

02/09-10

Vi var flere, der var glade for at solen kiggede frem i dag, og Lukla fandt uden tvivl dagenes bedste sted at tage sig en lille "morfar". Stuens bedste solstråle og snuden i det nye nummer af "Tibetaneren".

26/08-10

I sidste weekend var Susan og Lukla på tøsetur sammen med Marianne og Zigsa. Der var dobbeltudstilling i Karlslunde, og med to bedømmelser på én dag, syntes vi det var den lange tur værd. Det var en rigtig hyggelig dag. Lukla´s bedømmelser kan du finde på hendes side.
Tak til Marianne for at være frisk på den lange tur i bilen, og til Merethe for at give plads til os i hendes telt :-) 

Og så en "trave-turs-invitation" fra vores gode veninde Tine Boutrup...... Ses vi???

23/08-10

Rygtet siger at der i dag er blevet født 3 helt vidunderlige hvalpe hos Dorte og Leif i Kennel Amazing Chiwa. Stort tillykke med dem.

17/08-10

Ferie - og "Vand-agility"

Så blev det vores tur til at holde sommerferie..... selv om vejret nu ikke viser sig specielt sommerligt i disse dage.

Fredag var vi på strøgtur og visit i Odense. Først visit hos gode venner som netop er flyttet til byen, så osede vi lidt rundt i nogle af Odenses hyggelige små gader - og så en hyggelig aften hos Familien Mathiasen. Vi havde jo hørt rygterne om lille herlige Maise, som for få uger siden er flyttet ind. Og jo rygtet talte sandt - hun er en rigtig lille darling.

Lørdag vendte vi snuderne nord på, til nogle skønne dage ved Vesterhavet.
Helt fantastisk som Vesterhavet kan få én til at slappe af. Vinden i håret og de åbne vidder - det er bare skønt. Vi har gået nogle gode og skønne ture ved vandet, over 30 km er det blevet til, og vi har nu også et par lettere dæmpede hunde liggende i sofaen. Det er helt sikkert at de elsker at være ved havet, men det kan man vel ikke sige noget til. Der er masser at snuse til, masser af plads at løbe på, rig mulighed for at soppe... og så tid sammen med familien.

Soppe...... Ja, det der var der sørme også rig mulighed for at gøre til vores agility-træning i dag. Man kunne jo kalde det Vand-agility, for vi har fået omkring 50 mm vand her på Viborg-egnen.
Det vælter bare ned i vilde mængder, og det var ingen undtagelse da Susan og Lukla var på vej ud af døren. Lukla syntes vist det var en temmelig dårlig beslutning at tage afsted, og have Susan vidst hvordan hun ville boykotte træningen, ja så VAR de også blevet hjemme. Efter 10 minutter nægtede hun purre at forcere flere spring, men valgte dog andre og mere passende "styrt-regns-aktiviteter" nemlig tunnelen (hvor der er tørvejr) og den straks mere interessante forhindring "A´et", hvor der øjensynligt var lidt mere udfordring. Og jo - de var totalt gennemblødte begge to, da de var hjemme igen.

Om det var prinsessenøkker eller om der virkelig vár kommet vand i Lukla´s "motor".... ja det ved vi måske lidt mere om i næste uge. Hvor det forhåbentlig er tørvejr.  

08/08-10

I morgen bliver Lukla 11 måneder gammel. Hun bliver vist ikke så meget højere, men til gengæld er der ved at være kommet lidt "krop" på hende.

Pelsen vokser også flittigt - ligesom de gode ideer i hendes hoved.


Hun syntes vist ikke længere, det er nødvendigt at tage reklamerne ned på gulvet for at lave konfetti af dem..... Nej hun lægger sig da bare op på sofabordet og ordner sagerne.
Ja - hvad skal vi lige sige til det! Vi kan jo ikke tillade os at kommenterer det over for hende, når ugerningen ér sket, når vi kommer hjem - og det er da nemmere at rydde op på bordet, end på gulvet *fnis*.

05/08-10

Så er vi tilbage med nyt siden sidst.

Er der mon nogen af jer, der mangler et udflugtsmål, eller måske kommer i nærheden af Hjerl Hede i andet ærinde - så skulle I tage at besøge Stubbergård sø.

Vi havde en helt fantastisk tur derud, sidst i juli måned, og tror bestemt at andre Tibbe-folk også vil nyde turen. Vi anbefaler dog at man ikke bevæger sig i nærheden af kvierne, der går på stykket omkring søen, hvis man har hunde med..... Kvier er meget nysgerrige !!!

 

Ved parkeringspladsen er der fine forhold til den medbragte frokost eller kaffe.

20/07-10

Lukla er højløbsk, og mener vist, at hun i den forbindelse må gøre sig lidt ekstra magelig. I hvert fald så ligger hun hver morgen, enten på eller imellem, vores hovedpuder. Jow jow, vi hygger os skam - og vasker sengetøj oftere end normalt :-)

17/07-10

Så er den gal igen - hunde der omkommer i alt for varme biler!
Der er åbenbart mennesker der ikke ser ud til at lærer, at det varme sommervejr gør en bil til et livsfarligt sted for deres hund. Se her hvad du  kan og må du gøre for at hjælpe en nødlidende hund i en kogende varm bil.

15/07-10

Familien er blevet portrætteret.

Jespers gode kammerat Allan Wieck-Hansen, som også er fotograf, kom forbi med kameraet, og var så sød at tage nogle super gode billeder af os. Det er jo, af gode grunde, ikke så tit Jesper viser sig på billederne.

11/07-10

I dag kom der uventede gæster.
En sumpskildpadde havde forvildet sig ud i trafikken lige ud for vores hus, og de unge mennesker der i øvrigt styrtede på cykel for at redde den, var glade da vi tilbød at tage os kærligt af den. Da ingen i kvarteret syntes at mangle den, afleverede vi den til Susan´s far som er byens dyrehandler. Nu opholder den sig dér blandet artsfæller, indtil en familie højst sandsynligt henvender sig, i deres søgen.

Og nej - Lukla fik ikke lov at beholde den, trods ihærdig plagen!!!!!

02/07-10

Så er der kommet nye billede gallerier under Lukla og Sherpa. 
Under Lukla kan du se billeder fra World Dog Show og Very Special Show. Og under Sherpa, finder du nu billeder fra stort set alle år han har været hos os... og det er jo snart 10 af slagsen. 

Du kan nu også se alle opskrifterne  på vores hjemmelavede godbidder. Du finder linket via siden "godbidder". 

28/06-10

Lukla og hendes "minderoset" fra Verdensudstillingen.

26/06-10

World Dog Show

I dag er Lukla blevet vist til World Dog Show i Herning. Hun fik bedømmelsen "Excellent", og vi er ovenud tilfredse. Hun præsenterede sig godt, og viste os igen, at hun er en hund med et fantastisk temperament og udstråling. 

Det var utroligt dejligt, at Sanne, Lukla´s opdrætter, var med på sidelinjen i dag. Vi ved hun også er stolt af prinsessen, og i dag kunne hun så også se hende "føre sig frem".

Efter udstillingen, stod den på shopping i stor stil. Det var hyggeligt og en god afslutning på en god dag. Lukla tog de to shopping-haller i fin stil, og fik da også charmet sig til utallige klap og godbidder. Hun fik tilmed en forbipasserende til at løbe efter os, for at fortælle os, at hun var en "very nice dog" :-)

Det var en overvældende stort arrangement, men også meget vel arrangeret. Ingen kaos på p-pladsen og ved indgangen, og god plads ved ringen. Godt gået DKK. Der var mange dygtige handlere og utroligt mange smukke hunde. Der var ingen tvivl om at det var de bedste hunde der var mødt op.

Stort tillykke til dagens vindere.  

25/06-10

Så er vi hjemme efter en rigtig god udstillingsdag i Vildbjerg. 

Very Special Show, var Tibetanerklubbens arrangement i forbindelse med Verdensudstillingen, og det var bestemt en speciel god oplevelse. Vi er glade for Lukla´s bedømmelse, og hele arrangementet, som klubben havde stablet på benene, var super godt. Vi havde indtryk af, at alting forløb meget smidigt. Stemningen var hyggelig og afslappet - men også intens pga. spændingen over konkurrencen. Super fin dag, og vi syntes, vi gerne vil sige tak til alle de flittige ildsjæle der har stået for arrangementet.  

Lukla havde hendes debut i de "voksnes rækker" - og hun stillede op som Juniorklassens yngste deltager.   

Hun fik bedømmelsen Exellent, og en god kritik. Hun opførte sig rigtig pænt, og vi er heller ikke i tvivl om at hun syntes det var en ret sjov oplevelse. Det ser ud til at hun, godt kan li´ at vise sig i ringen, så nu må vi se hvad det kan kan udvikle sig til med tiden :-)

Nu tager vi alle en go´ slapper inden udstillingsdagen i morgen - verdensudstillingen! 

I dag var det også debut for Zigsa og Marianne i udstillingsringen. Det gik rigtig fint, og Zigsa blev bedste baby på dagen. Stort tillykke - vi glæder os til at se jer i ringen igen :-)

13/06-10

Kongelig besøg og sport.
I dag fik vi fint besøg fra morgenen af. Vores Dronning, som skulle deltage i festlighederne i anledningen af byens 950 års jubilæum som domkirkeby, ankom nemlig som sædvanligt i en stor helikopter. Og ganske tæt ved vores hus, ligger byens paradeplads, der også er byens helikopterlandingsplads. Sherpa er efterhånden en garvet fyr, hvad angår lave helikopter overflyvninger - men Lukla syntes at mene det var en underlig sport. Dét var sørme da en STOR fugl dén dér.

En anden sport som hun slet ikke syntes er spor underlig, er agility. Og vi har netop tilmeldt hende begynder-agility i sensommeren. Dét skal nok give masser af humør og hyggelige stunder. 

12/06-10

I sidste uge var på vi på besøg hos Sanne og Bent i deres lille oase i Nees. Det var superhyggeligt som sædvanligt, og meget meget afslappende.  

Lukla´s bror Lhakpa og halvbror Tashi, var i den uge også bosiddende i Nees, og de lignede bestemt ikke nogen der havde noget imod at Lukla også kom forbi. Hun var meget populær, blandt de unge herrer. Og kunne man få flokken af hunde til at stå stille så længe - ja så kunne man tælle til ikke mindre end 7 dejlige hunde. 

7 hunde i alt - men hvor mange er der mon her??

Ellers glæder vi os jo til, at se jer alle til "Very Speciel Show" i Vildbjerg d. 25. juni, og "World Dog Show" i Herning d. 26. juni. Vi håber på et par hyggelige og spændende dage - og vi håber at Lukla gør en god figur :-)

21/05-10

Der er nyt indlæg i gæstebogen, og 3 nye gallerier. 
Du kan nu nemlig se billeder fra gåturen ved Moesgård i januar, og fra Kolding i april. Og så er der kommet flere billeder af Lukla i hendes galleri. 

16/05-10

Så har vi fået nyt galleri. Billederne er blevet opdelt, så Sherpa, Lukla og Isito har hver deres side, og de blandede billeder, fx. billeder fra gåture og andre skønne oplevelser, også har sin egen side. Vi håber det er mere overskueligt. 

I dag har også været store vaskedag for Lukla. Ja - man kan jo mene, at vores optimisme er ret stor, hvis vi tror det holder længe med de hvide poter, med tanke på det end dog MEGET våde vejr vi har i disse dage. Men det må holde så længe det er muligt - lige nu er hun i hvert fald utrolig lækker. 

12/05-10

Hvor er foråret?? Kalenderen siger maj, men alligevel var det nødvendigt med skibukser til hundetræning i dag. Det blev en kold og ikke mindst, utrolig våd fornøjelse. Men en fornøjelse dét var det. Vi havde sportræning og indkald, begge dele noget som Lukla syntes er rigtig sjovt. Hun er blevet så dygtig til spor, at hun nu går på færden i stedet for at gå efter lækkerierne. Ja - hun ligefrem ignorere godbidderne, i hendes iver for at følge sporet. Det er nemlig sjovt at bruge sin snude - og sit lille kønne hoved.  

25/04-10

Sikke en dejlig dag det har været i dag. Det har været årets første dag med sommerlige temperaturer, og Familien Storm i Kolding havde inviteret til gåtur i deres baghave..... nærmere bestemt den smukke skov Marielund. 

Vi er sikre på at både 2 og 4 benede, nød hinandens selskab. Det var dejligt befriende at komme ud i naturen, uden at skulle være pakket ind i betydelige lag tøj. Ja foråret var over os - og stemningen var høj.

Anemonerne var sprunget ud - måske i anledning af, at vi kom på besøg :-)

Efter turen i skoven, blev der tryllet et overdådigt kaffebord frem. Helt fantastisk med hjemmebag og gode tanker bag. Og hundesnakken gik ufortrødent videre..... selvfølgelig :-)

Lukla og hendes brormand Eddy - og familier :-) 

Og Lukla og Zigsa, som vi har set dem oftest i dag.... i munter tumlen. 

Tak til Familien Storm for et rigtig godt initiativ og for at vise os endnu et dejligt sted at mødes med vores hunde. Vi glæder os allerede til næste år - sidste søndag i April :-)  

23/04-10

I dag var der til Jespers overraskelse, pyntet op i stuen da han kom fra arbejde. Lukla havde nemlig været i gang med at læse ugeavisen.... og hun havde været grundig!!!! 

Og bare få minutter efter at herlighederne var blevet ryddet op, så var hun i gang igen. 
Desværre var kameraet uden for rækkevidde, men hvis du forestiller dig Lukla stående med alle fire ben plantet på det lille fad oppe på sofabordet, så kan du se scenariet for dig. Hun havde vippet stearinlysene ud på bordet, og væltet vandet fra den lille vase ud i fadet.... og så var der ellers riverdance!!! Og rosen fra vasen.... den stak kækt ud i den ene mundvige. Det var svært ikke at grine :-)

17/04-10

I dag har Lukla fået et tiltrængt bad - havearbejdet gør jo sit til det grumsede look. Og så var det jo med at være hurtig hvis vi ville ha´ billeder af en ren og lækker hund. 

15/04-10

Her i Viborg har vi fridage og godt vejr... så vi har været i haven.

Sherpa nyder igen at være på plads, i hans elskede hjørne ved vejen, og ikke én kommer forbi uden for, uden at være blevet tjekket ud. Lukla er dygtig til at hjælpe med havearbejdet. Vi får både beskåret, gravet og flyttet rundt på en masse skidt og ukrudt....Godt nok er vi ikke altid enige om hvordan det skal foregå - men hyggeligt dét er det. 

Og sikke de hygge sig, de to tibber, med at de nu kan komme ud hvor der er god plads til leg. De tumler rundt og får virkelig brændt en masse krudt af. 

Og til dem der spørger om de godt kan li´ hinanden....... Se bare billedet herunder.

 

Men man bliver træt efter sådan nogle timer med hårdt "arbejde".... og så kan man jo lige tage en lille lur i solen.

08/04-10

Vi håber I alle har haft en go´ påske :-) 
Vi har i hvert fald hygget os, og forsøgt at holde ro på tropperne i det lille hjem. Sherpa er nemlig, efter et besøg hos dyrlægen, ikke længere så meget hanhund som tidligere!!!  Og det kræver jo lige et par dage bagefter, til at komme helt tilbage i "kampform". Men alting er forløbet uden problemer, og han er lige straks i fineste form igen.

I dag har Lukla og Susan været på visit hos Marianne og lille prinsesse Zigsa. 
Zigsa er en fin lille tibbe-pige, som er ud af flokken af de sidst tilkommende medlemmer af Dawa-familien. Skøn og dejlig, og den bedste legekammerat. Herligt med sådan et par tøser der forstår at hygge sig. Mon ikke det var starten på et godt venskab? Vi glæder os også allerede til vi skal baby-sitte.......  

26/03-10

Godt at det nu er weekend..... 

Lukla var nemlig usædvanlig frisk i morges, og da klokken var ca. 05, og hun ligesom forstod at ingen andre end hun var vågen - ja så gik hun i gang med at hitte på!!!! Det resulterede i en 4-benet udgave af "Ulla Therkelsen", da Lukla fik viklet sig godt og grundigt ind i forhænget til klædeskabet. Og da postyret fik os til at løfte hovedet fra puderne - så stod hun pænt pakket ind, som en anden muslimsk kvinde. Meget klædeligt *fnis* 
Erfaringen siger os, at hun sikkert havde været på jagt efter noget spændende på en hylde....
jagten lykkedes dog ikke. (men så fandt hun 5 min. senere noget andet "forbudt" at muntre sig med.)

Og så har vi lige fået ugens reklamer... hvilket er en stor ting, da buddet er gået uden om vores hus i flere uger nu. Efter en snak med forbrugerkontakt, kunne vi så forstå, at buddet ikke turde træde op på vores veranda, for at komme til postkassen, da der var en farlig hund!!!! Og det kunne vi da kun give dem ret i. En stor og farlig rar Tibbe-dreng, der står og venter bag en meget tyk fordør. Hans øre er stadig tip top, og alle der nærmer sig døren, bliver gjort opmærksom på hans tilstedeværelse.  Så den gode gamle Sherpa må enten ha´ gjort voldsomt stort indtryk eller også var det bare en dårlig undskyldning for at dovne den lidt på avisruten..... 

God weekend.

17/03-10

Sikke en dejlig dag. Solen skinner og der er kommet længe ventet svar :-)

For nu kom resultatet af Lukla´s CCL test endelig - og det er bare rigtig godt. Hun er nemlig testet "Clear", og det er rigtig dejligt.
Vi har selvfølgelig valgt at bruge den Amerikanske test, da det jo er den eneste test der er sikker. 

Nu venter vi bare spændt på, at I hundevenner også får jeres resultater...... vi krydser fingre, kan I tro. 

14/03-10

I dag har Lukla stiftet bekendtskab med agility for første gang. Dét var tydeligvis noget der passede prinsessen. Det var en del af dagens hvalpetræning, at de skulle prøve at gå i tunnel og på vippe. Det var sjovt at se, hvordan det kunne få samtlige hundes humør til at stige. Vi havde tænkt, at Susan og Lukla skulle gå til agility i sensommeren, når Lukla er blevet gammel nok til også at må springe. Og nu ved vi at det ikke bliver svært at overtale hende til at tage med.  

13/03-10

"Hej mor... kom du dér???"

I dag kom Bent på besøg med Lukla´s mor Frida. Det var stor gensynsglæde, og Lukla gjorde store anstrengelser for at fortælle, at hun stadig er en lille bitte sød hvalp. Sherpa stod i baggrunden og lignede en der tænkte "dét passer ikke... hun er vild, er hun". Men hyggeligt det var det - sådan med uventet besøg. 

09/03-10

I dag kan Lukla fejre 6 måneders fødselsdag..... 

6 måneder

07/03-10

I dag har Lukla haft sin debut på de bonede gulve... hendes første udstilling. Det var en dejlig dag.


Hun deltog i babyklassen på klubbens udstilling i Hårslev, og det gik rigtig fint. Hun blev dagens Bedste Baby, og fik en meget fin kritik. 

Hun opførte sig rimeligt pænt - med både rullefald og uregerlig hvalpet opførsel i ringen. Men det tager vi nu med stor ro. Hun viste sig fint det meste af tiden, og vi tror hun nok skal lærer at afholde sig fra at lave spillopper når hun er i ringen.

Der var heller ingen tvivl om, at Lukla syntes det var helt fantastisk med alle de søde hunde og mennesker hun har mødt i dag. Hun fik vist mange nye venner - og mange godbidder. 

Vi er meget stolte af hende.

Også Lukla´s halvsøster Fie (Maitri’s Cespa Lhak-pa Sonam) havde debut i dag. Det gik også rigtig fint. Hun fik VG, en fin kritik, og viste sig rigtig godt. Vi syntes det var en fin præsentation af Fie og hendes "mor" Birgitte - vi håber at de får lyst at tage med en anden gang også :-) 

27/02-10

Så skete det.... tøvejret og de, der af kommende, beskidte hunde er tilbage!!! 

Lukla har allerede været under bruseren et par gange, og vi kan forestille os, at det bliver en øvelse, vi skal gentage utallige gange inden sommeren er over os. Utroligt de mængder "cacao", som man kan skylle af poterne af sådan en lille "grave-maskine".

19/02-10

Gåturen i morgen lørdag er aflyst!!  

Vejret arter sig ikke som vi havde håbet, og det vil blive for farligt at færdes i skoven. Det store lag tøsne, og isen i skovebunden, vil gøre det for glat til, at man kan færdes sikkert. 
Men tusind tak for jeres store opbakning.... vi håber at se jer alle til en skøn tur i skoven, en dag hvor vejret er mere venligt stemt.

Go´ weekend.  

15/02-10

Er der nogen derude der vil med på en gåtur i skoven i det flotte vinter vejr??


Ja – efter en fantastisk flot tur i skoven, fik vi lige lyst at inviterer jer alle med også. Og med forbehold for at vejret arter sig, så syntes vi da I skal ta´ og ta´ med.

Vi mødes: Lørdag d. 20. februar kl. 14.30 på parkeringspladsen midt på bakken. Dér hvor vi ”plejer” at holde. Har I ikke været med tidligere – så kan I lige få en nærmere vejledning når I tilmelder jer. 

Ta´ nogle varme drikke med, til at varme jer på bagefter…. Det kan vi nyde, når vi er tilbage ved bilerne. 

Håber I har lyst til at være med på en pludselig indskydelse…… Så gi´ lyd senest fredag aften... Så ved vi hvor mange vi skal tælle inden vi traver afsted. 

Mail@sherpa.dk eller 86 60 19 64 
Det kunne da være hyggeligt lige at ses. 


Mange hundehilsner fra 
Jesper, Susan, Sherpa & Lukla

13/02-10

I dag har vi været i skoven... og hvor er det bare smukt derude. Ja - hundene er også ret fine dér midt i alt det hvide.... Og heldigvis havde vi kameraet med. 

11/02-10

Lukla har vist lært et par sjove tricks af sin onkel Sherpa. I hvert fald har hun lavet en tro kopi af hans hvalpe-nummer med toiletpapir.. spredt over hele 1.salen. 

Lukla - med munden fuld af tyvegods.

Sherpa - Dengang for 9 år siden, da det var ham der var fuld af spillopper. 

10/02-10

Her er dagens gode nyhed.... 
Luna, gadehunden fra Nepal, har nu fået indløst sin billet til Danmark. Hun skal sammen med en anden gadehund fra KAT Centre, med hjem til et liv som kæledyr. Heldige hunde - og heldige hundeejere. 

07/02-10

En ung dansk pige er for tiden frivillig på KAT Centre i Kathmandu, og hun sender denne appel til alle hundeelskere i Danmark. Vi har jo selv oplevet det fantastiske arbejde som KAT gør i Nepal, og kender til følelsen af magtesløshed, når man ser alle de skønne hunde - uden hjem. 
Så skulle du have mulighed for at give en dejlig hund et godt og trygt hjem, så er det måske dig der skal hjælpe denne søde hund til et nyt liv. Og lad dig ikke afskrække af, at den lille hund var blevet efterladt på gaden - de hunde er utroligt nok meget meget tillidsfulde, og glade for mennesker. 

06/02-10

Nyd billedet af Tasam - Sherpa´s søn. Dejlig ser han jo ud, og det er også hvad hans familie i Sorø fortæller. Han er fuld af sjov og kærlighed, og spreder kun godt humør. Det er jo herligt. 

04/02-10

Vores nye hundevenner fra Kolding, Familien Storm, inviterer til gåtur 25. april. 
Og det er jo er en fantastisk mulighed, for at møde en masse søde mennesker og deres skønne hund - og ikke mindst at se lidt af den flotte flotte natur omkring Kolding. Skulle du have lyst at se mere omkring turen, så se mere på
Tibetanerklubbens hjemmeside.

28/01-10

I dag har det været store badedag. Sherpa har været i skumbad, og nu er han så lækker, at han er lige til at putte under dynen som varmepude i aften. 
Ja - det kan godt være at alt det sne gør, at hundene ikke bliver beskidte. Men når man som Sherpa, elsker at rulle vildt rundt i alt det hvide, så bliver man altså noget fedtet alligevel.

Lukla har allerede opdaget, at den dersens bruser er sjov... Og det er da sket et par gange, at hun pludselig har stået imellem Jesper´s fødder, når han tager morgenbad. Temmelig sjovt faktisk - men ikke særligt praktisk klokken halv syv en mandag morgen. 

Og i dag - unders Sherpa´s bad, var ingen undtagelse. Dét ville hun også gerne være med til, omend det var lidt svært at være både to hunde og ét stk. hundevasker i brusekabinen. Sherpa lignede nu godt nok én der ikke forstod hun kom frivilligt, og det endte med at vi (Lukla og Susan) blev enige om, at det var bedst at Lukla blev uden for. Og dér sad hun så - nogenlunde pænt og kiggede på hele vaskeriet.  

22/01-10

Ja - billederne taler vist for sig selv. Det var en rigtig god fødselsdag go´e gamle Sherpa havde i går.
Især elsker han jo at pakke gaver ud..... noget han jo har øvet sig meget i, igennem tiden. Gavepapiret står ham om ørene, og vupti - så har han fundet ud af hvad der gemmer sig bag ved. 

Bamsen var et stort hit... også hos Lukla, der vist allerede nu glæder sig til det bliver hendes fødselsdag. 

21/01-10

I dag er det Sherpa´s dag...... vi skal nemlig fejre hans 9 års fødselsdag. Så mon ikke der vanker en lille gave og noget lækkert?? Jow da - sådan skal det nemlig være, når vi fejre fødselsdag. 
Ja, hvert år på denne dag, tænker vi på hvor hurtigt tiden dog går.... Tænk at vi allerede har nydt dig i 9 år dejlige dreng.

Sherpa kun 9 uger gammel.....

Herfra skal der også lyde et stort tillykke til alle Sherpa´s søskende. Vi tænker dog især på hans ynglings søskende, herlige brormand Victor og søster Frida. Vi er ret sikre på, at de også får en lille fest ud af dagen, derude i Nees. I har et stort kram til gode til vi ses.

20/01-10

Så er endnu en side om Lukla blevet færdig. Du læse "Lidt om Lukla", via "Vore hunde".

18/01-10

Et nyt hjælpeprojekt for Nepals gadehunde er kommet godt i gang. Det hedder HART - Himalayan Animal Rescue Team, og de holder til i Nepals næst største by, Phokara. Vi har endnu ikke selv besøg stedet, men vi kender deres direktør Khageshwaar Sharma, som tidligere var tilknyttet KAT i 6 år. 
Og skulle nogen have lyst til at bidrage til deres arbejde med gadehundene, så tror vi bestemt, at dette også er et godt og seriøst projekt.  

15/01-10

Så er Lukla endelig flyttet sådan rigtigt ind her på hjemmesiden :-) Ja, altså ud over, at hun har fyldt det meste her på "Sidste nyt" igennem en rum tid. Her kan du foreløbig se hendes stamtavle, men der vil også ret hurtigt være lidt at læse om hende selv og hendes familie.

Kathmandu Animal Treatment Centre har også fået sin egen side - med adgang fra menuen. Og vi håber, at nu det bliver nemmere at "finde derind", at der er flere, der kunne ha lyst at kigge forbi. Også her kommer der snart opdateringer.

Og ellers er der vist bare at sige "Go´ weekend" til jer alle.

12/01-10

I søndags var vi med på Tines gåtur i skoven omkring Moesgård museeum, ved Århus. Det var en utrolig hyggelig og dejlig dag. Vejret var fantastisk flot og kunne ikke være arrangeret bedre. Tine har før bestilt den slags skønne vejr til sine gåture - hun må bestemt ha´ gode forbindelser :-) 

Vi var en herlig stor flok af både 2 og 4 benede.... og vi tror bestemt at alle hyggede sig. Det var skønt at se så mange deltagere - og ikke mindst var det sjovt at hilse på Sherpa´s døtre, Milou og Thilde, igen.

Vi havde jo glædet os rigtig meget, til især at møde Eddy - Lukla´s bror, igen.... denne gang med hans nye familie. Det var alle tiders. Og når vi nu desværre ikke kunne ta´ ham med hjem selv, da vi alligevel hentede Lukla, hos Susanne og Bent, så er det jo skønt at se, at han har det rigtig dejligt hos familien Storm :-) 

Ja - Eddy har en stor plads i Jesper´s hjerte..... De tilbragte mange hyggelige timer sammen, dengang vi hvalpesittede for Susanne og Bent. Så en krammer skulle han da ha´.  

Om Lukla og Eddy kunne huske hinanden fra deres hvalpetid, ved vi ikke. Men det er helt sikkert, at de hurtigt fandt ud af at de godt kunne li´ hinanden, og at de er i HELT samme gear. De lignede i hvert fald nogen der bare fortsatte legen, hvor de havde sluttet den kort tid forinden.

De gik til dén, og "vaskede" hinanden på skift. Måske Eddy blev moslet lidt mere end Lukla blev, men Lukla er jo også i skarp træning hjemme fra. Når man som hende, tumler med 12 kg hanhund til daglig.... så bliver man skarp i finterne.  Men Eddy var kvik på benene - så den vilde, og ikke mindst sjove jagt, gik bare derud ad.   

Lukla mødte også hendes første hest. Og Marianne, Susan´s kollega, som også var med på turen, løftede lige op i "hilsehøjde". 
Marianne og hendes familie, venter meget meget spændte på, om der mon snart kommer en lille Tibbe til verden, til dem. Og imens de venter, var det jo rigtig hyggeligt, at de havde lyst at komme med på skovtur. Lukla var i hver fald glad for at vise dem rundt :-)  

09/01-10

Vi har stadig masser af sne her i Viborg. Det er helt fantastisk flot - og hundene elsker det. 

05/01-10

Sne, sne... masser af sne.
Sneen bliver bare dybere og dybere, og vores have er lige som resten af denne del af landet, puttet godt under den store hvide dyne. Flot - dét er det. 


Men problemer opstår, når man som Lukla ikke har så lange ben, og i øvrigt er lettere kræsen med hvor hun kan tisse!! Så nu har vi været i gang med sneskovlen, og gravet en sti rundt i haven til hendes ynglings steder. Stor succes - nu kan de komme rundt, ha´ det super sjovt - og det vigtigste - gør sig "rene". 

Og efter alt det sjove i sneen... er det dejligt at det er tændt op i brændeovnen.

04/01-10

Sherpa er efterhånden tøet så meget op over Lukla´s charme, at hun nu gerne må ligge tæt. Dét er noget hun nyder.

Men derfor nyder han nu alligevel en rolig stund - helt alene.

03/01-10

På søndag har Tine Boutrup inviteret til den skønneste gåtur ved Moesgård, ved Århus. Er det ikke lige noget for dig og din Tibbe?? Det er det mest fantastiske område, og med det flotte flotte vejr vi har, vil det bestemt være en smuk oplevelse. Desuden plejer at hyggen også at være i top - og hundene har en dejlig dag.

Du kan se mere om turen på Tibetanerklubbens hjemmeside

Vi glæder os til vi ses :-)

01/01-10

Rigtig godt nytår. Håber I alle kom godt ind i det nye år.

Sidste nyt i Sherpa og Venners verden 2009

Sidste nyt i Sherpa og Venners verden 2007-2008

Sidste nyt i Sherpa og Isito´s verden 2002-2006

 

  Site Meter